350. GÜN

3 Şubat Cuma 2012

Bugün de kahvaltımı evde hazırladım.

09.15
1 fincan süt 
2 dilim Alman çavdar ekmeği ile yapılmış kaşarlı tost 


10.00
1 kupa kahve

Bugün yemeğimi Değirmen'den sipariş verdim.


12.30
1 kase şehriye çorbası
2 tane kabak dolması
6-7 kaşık makarna

13.30
1 fincan Türk Kahvesi

15.30
1 fincan Doğadan 7 otlu bitki çayı


17.30
1 küçük armut

Bu akşam eşimle Palladium'a gideceğiz. Dün eşimin terfi haberini aldık :) Asıl kutlama sonra bugün ön kutlama olsun. Hem yemek yiyeceğiz hem de biraz alışveriş yapacağız. 


20.00
Bonfile Salata(1 dilim bonfile, közlenmiş patlıcan ve beyaz peynir var, peynirleri yemedim. Sadece ufalanmış parçalarını yedim)
1 kadeh kırmızı şarap
1 yuvarlak ekmek (biraz zeytinyağına batırdım)
3 yemek kaşığı dolusu manolya puding (bir takipçim tavsiye etmişti, artık damak tadımı tanıdığı için beğeneceğimi düşünmüş. Haklı çıktı, vanilyalısı hariç  muzlu ve çileklisini beğendim. Bu porsiyonun 1/3 ünü ben yedim orta kısım hariç.) takipçime tavsiye için teşekkür ediyorum :) yalnız çok da masum bir tatlı değil, bence sadece puding değil bolca krema içeriyor.


23.00
1 çay bardağı çekirdek

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Gayet sağlıklı beslendim. Hem et hem de sebze içeren öğünlerim, hem salatam, hem de karbonhidratlarım gayet dengeli oldu. Yaşasın yemek yemek! :)
Bugün artık karlar da eridi :)

3 Şubat Cuma 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com

7 yorum:

  1. beğeniceğinizi biliyordum :) krema kısmı doğru fakat güzel olduğu da doğru :) blogumu takip edip yanlış bilgi verdiğim yerlerde düzeltirseniz sevinirim ben de gıda üstüne bir blog yapacağım başka değişik tatlar da bulabilirsiniz :)

    http://hayattanyenilikler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bir yiyecek ne kadar güzelse bilin ki yağ oranı o kadar yüksektir :)
      Blogunuz hayırlı olsun :) takip etmeyi yoğunluktan unutabilirim ama siz bana link gönderip hatırlatırsanız sevinirim.
      Kolay gelsin...

      Sil
  2. Serap hanim sizin sayenizde dogru beslenmeyi ogrenmeye basladim :) daha 14 yasindayim ama kilo alirim die cok korkuyorum. Sizi takip ederek ne yedigimden korkmamaya basladim. Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Serap Hanım peki tartılmak için doğru zaman nedir? sabah aç karnına tartılınca gördüğümüz kilo mu gerçek kilomuz? yoksa mesela yemeğin hemen üstüne değil ama 3-4 saat tartıldığımızda çıkan mı? Gün içinde 1.5 kiloya farkedebiliyor mu kilomuz? o yüzden hangisini esas almalıyız?

    YanıtlaSil
  4. bence de gayet güzel. burda görüyorum ki ev yemekleri kadar sağlıklı bir şey yok . aç kalmak çözüm değil.

    YanıtlaSil
  5. Yorumum çıkmamış sanırım Serap Hanım. Ben tartılmak için doğru zamanı sormuştum. En gerçek kilomuz sabah aç karnına tartıldığımız kilomuz mudur? Ve gün içinde bikaç kilo oynama olur mu?

    YanıtlaSil
  6. merhabalar serap hanım. neredeyse sizden daha az yiyorum ancak kabızlık problemi var bende. düzenli beslenmeye başladım ancak hala devam ediyor. sürekli karnım şiş geziyorum. beslenme önerileriniz neler bu durumlarda.. teşekkür ederim şimdiden:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...