12 Ekim Cuma 2012


Bu sabah daha erken kalkıp kahvaltımı evde yapayım diye düşündüm. Dün ekmeğimi ve kaşar peynirimi aldım. Onun hevesiyle bu sabah tost keyfi yapayım dedim.

08.15
1 fincan süt
Kaşarlı, çok tahıllı ekmek ile yapılmış tost

Ofise gelince 1 kupa şekersiz kahvemi de içtim. Şekersiz nasıl içiyorsun diye soruyorlar, kahvesini fazla koymuyorum. O nedenle çok koyu olmuyor (en fazla 1 tatlı kaşığı dolusu, o da kupa büyükse, daha küçük kupalarda tepeleme 1 çay kaşığı dolusu koyarım. Çok koyu çay ve kahve içmek kansızlık (anemi) nedenidir. O nedenle koyu içmekten her zaman kaçınırım.

Bugün gerek ofiste gerekse ofis dışında koşturmacalarım var. Randevum az.

12.00
4 adet kuru erik

Bugünki son randevum da bitince Mozaik Çarşı'ya kadar yürüdüm. Çok aç olduğum için işimi halledip buradaki restoranlardan birinde yemek yedim. Akşam eşimle yemeğe gideceğimiz için öğlen sebze yemeye karar verdim. Beraber o kadar nadir yemek yiyoruz ki, bu akşam çıkma randevusu gibi birşey oldu yani :)

Mozaik Çarşı'da La Masa diye bir restorant var, daha önce de birkaç kez yemiştim. Yemekleri gerçekten lezzetli. Özellikle Kayseri yemekleri :) Mantı yememek için kendimle ufak bir savaş verdikten sonra güveç ve pilav da karar kıldım.

14.00
1 porsiyon bol patlıcanlı etli güveç (1-2 tane et yemişimdir, gerisini yemedim, ayrıva patateslerin de yarısını yemedim)
4-5 kaşık dolusu bulgur pilavı

Saat 14.30'da manikür randevuma yetiştim. Merak edenler için Ataşehir'deki Pretty Woman güzellik salonuna gittiğimi söyleyebilirim :)

15.30
1 fincan az şekerli Türk Kahvesi

Pretty Woman da kahve keyfi
Sonra tekrar ofise döndüm. Randevum yoktu ama bir arkadaşım gelip birşeyler bırakacaktı. O nedenle eve gidemedim. Sonra arkadaşım beni eve bıraktı.

Evde Kürşad'ı beklerken çok acıktığım için 1/2 paket Gran Pavesi zeytinli kekikli kraker yedim. Bu krakere bayılırım. Geçenlerde bir okurum yorumunda yazdığında canım isteyince hemen gidip aldım :)


Eşim gelince önce Ataşehir'deki Köz Kanat Restorana gittik ama içerideki koku beni çok rahatsız edince hemen çıktık. 2. seçenek olarak Ataşehir Big Chefs vardı. Oraya gittik.

20.30
1 porsiyon cafe de paris soslu az pişmiş antrikot (aslında orta pişmiş istemiştim ama az pişmiş geldi, fotoğraftan anlaşılıyordur. Neyse ki az pişmiş yiyebilirim. Bu etin 2/3'ünü yedim gerisi kaldı. Fazla geldi bitiremedim)
Sotelenmiş brokoli ve karnıbahar (havuçları ve brüksel lahanalarını yemedim. Dışarıda brüksel lahanasını çok kötü yapıyorlar ve asla yiyemiyorum)
2-3 tane patates kızartması (tadımlık yedim)
1 kadek kırmızı şarap
2 kibrit kutusu kadar zeytinli ekmek (bu çok yağlı bir ekmek ama çok lezzetli, neyse ki az getiriyorlar :)



Yemekten sonra şekersiz earl grey çay içtim. Yanındaki kurabiyeyi yedim. Ayrıca eşimin sipariş verip tamamını yediği tiramisudan da 1 çatal yedim. Ama kesinlikle beğenmedim :(



Eve geldikten sonra bugün hiç taze meyve yemediğim için yatmaya yakın 1 tane mandalina yedim.

Yarın Cumartesi ve ofiste Berra ile beraber çalışacağım. Çünkü kardeşimin doktora dersi var, eşinin de master dersi var. Haliyle dersler çakışınca Berra da bana kaldı :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

4 yorum:

  1. Birden hizli kilo verildiginde derinin sarkma riski var degilmi?
    Ben birde seans ücretini ve paketini merak ediyorum
    Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hızlı kilo kaybı olursa zellikle de kas kaybı olursa sarkma riski yüksektir. Fiyat bilgisi için lütfen ofisten arayınız.. 0 216 456 33 27

      Sil
  2. Sizi takip ettikçe ne kadar az yediğimi farkettim :) Ya da siz çok yiyorsunuz bilemedim :)
    Az yiyerek kilo verilmiyor anlaşıldı şimdi sırada nasıl kiilo verilebileceğini anlama kısmı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yiyeceği miktarlar kilo ve yaşına göre değişebilir. Ben aslında fazla yemiyorum sadece canımın istediği herşeyden yiyorum,çeşit fazla. Yoksa porsiyonlarım oldukça kontrollü, fazla yesem kilomu koruyamazdım. Çok hareketsizim, tüm gün masa başında oturuyorum :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...