18 Aralık 2013 Çarşamba

Dün öğleden sonraya kadar çalışmadığım için bugün randevularım yoğun olacak. Akşam 20.00'ye kadar çalışacağım. İnci'yi görmek için öğleden sonra 1,5 saatim olacak.

Bu sabah kahvaltımı 10.00'da yaptım.

10.00
1 bardak süt
1/2 yumurta beyazı ve sarısının tamamı sayılır, çünkü sarısının çok az bir kısmından İnci'ye yedirdim. Yumurta ile ilk tanışma :)
2 dilim beyaz peynir
3 adet siyah zeytin
3 dilim tam buğday ekmeği

Sıkı bir kahvaltı yaptım çünkü eve gelene kadar bir şey yemeye fırsatım olmayacak. Yemeğimi de sanırım 15.00 gibi yiyebileceğim.

Ofiste bolca su içtim. Hiçbir şey yemedim.

15.00
1 kase bal kabağı çorbası
1 adet tavuk kanadı (poşette pişmiş)
4-5 kaşık erişte
3 dolu kaşık yoğurt
(tabak tatlı tabağıdır)
Ekmek yemedim.

17.00
1 büyük elma (ofiste)

Bursalı bir danışanım bana koca bir kutu kestane şekeri getirmiş! Artık birkaç gün kestane şekeri bayramı yaparım. Sevdiğim bir tatlıdır. Ayrıca anne sütünü arttırır.


Akşam yemeğimi saat 20.30'da yedim.

20.30
4-5 kaşık bezelye yemeği
6-7 kaşık firik bulguru (bunu bir süre önce denemiştim gerçekten tadı çok farklı ve güzel. İşlem gördüğü için dumansı, yanık bir tadı var. Ayrıca daha sert taneli ve daha çok çiğnemek gerekiyor. Benim gibi bulguru çok seven ve yeniliklere açık biriyseniz mutlaka deneyin. )

Hazır firik bulgurundan bahsetmişken size yeni çıkan ve hemen aldığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Adı Bulgurun Halleri. Bulgurla yapılan yöresel yemeklerin tarifleri var. Ben de tam bir bulgur aşığı olduğum için görür görmez aldım. Aslında kitabın yazarını ilk kez bir tv programında içli köfte yaparken izlemiştim. Meğerse Blogcu Anne'nin kayınvalidesiymiş :)

Yemekten sonra kahvemin yanında 2 tane kestane şekeri yedim.


Bugünün şansı kestaneden açıldı :) Eşim de kestane almış. Kış günlerinin önemli çerezi olan kestaneyi biz de sık alırız ama dolu dolu yemem. Çünkü nişatadan zengin ve kalorili bir yiyecektir. Yine de fikrimi sorarsanız oturup 1 paket çikolata yemektense bolca kestane yemeyi tercih ederim.

22.00
1 kase kuzu kestanesi (minik minikti)


Kestaneden sonra başka bir şey yemedim. Biraz hazımsızlık oldu maalesef...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

18 Aralık 2013 Çarşamba

4 yorum:

  1. merhabalar serap hnm,
    yazılarınızı okumayı özlemişim:) şu bulgurun halleri kitabını bende bir bulgur aşığı olarak almayı düşünüyordum.nasıl güzel tarifler var mı?

    YanıtlaSil
  2. kestaneler çok güzel görünüyor serap hnm afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Kestaneyi ben de çok severim özellikle ağızda dağılıyorsa, iyi pişmişse o lezzet başka bişeyde yok ama kalorisini ve nişasta deposu olduğunu öğrendikten sonra korka korka yer oldum açıkçası. Ertesi gün sporuma ek olarak 10-15 dakika fazladan cardio yapıp dengeliyorum kendimce. Yemeyecek değiliz önemli olan miktarı abartmamak, ya da sporla telafi etmek. Sizden öğrendiğim en güzel şey :)

    YanıtlaSil
  4. serap hanım yazılarınızı , fotoğraflarınızı özlemişiz gerçekten. sizden çok şey öğreniyoruz. tabağıma yemek koyarken sizin fotolardaki porsiyonları gözümün önüne getirmeye çalışıyorum hep; birde ' serap hanım ne kadar az yiyorsunuz gerçekten bunlarla doyuyor musunuz ?' yorumlarını :)))))
    eliptik bisikletler hakkında bir fikriniz model öneriniz var mıdır?
    benim 2 küçük çocuğum var , evden spor için çıkmam mümkün değil ama hareketsizlikten ve karbonhidrat ihtiyacından kışın 3-5 kilo rahat alıyorum.
    benim için en uygunu evde egzersiz yapmak ve motivasyon tabi ki.
    bence sizde egzrsiz fotoso daha çok yayınlasanız model olma ve motivasyon açısından blogun amaçlarına uygun olur diye düşünüyorum.
    görsel her zaman daha etkili ; biliyorsunuz...
    tatlı kızınızı öpüyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...