2015 Tatil özeti (Rixos/Antalya)

Tatilden döndüm blog :)

Dün ilk iş günümü de geçirdim. Ama kafa yoğunluğundan dün yediklerimi çekmeyi unuttuğum için blog yazmaya bugün başlayabildim. Bu hafta tatil sonrası beslenmeyi düzenleme zamanı. Tahmin edersiniz ki açık büfe otelde 5 gün kalınca yeme-içme konusunda insan kendi limitlerini zorluyor. 3 gün de anne evine gidince olan oldu… Dün tartılıp 1 kg aldığımı görünce sevindim açıkcası :) ben daha çok almışımdır diye düşünüyordum. Dün 57,4 kg idim. İşin kötü tarafı ödem yok, bayağı yağdan kilo almışım (çok normal yedim, içtim, yattım inkar etmiyor vücut). Bu hafta dikkat edersem bu fazlalıktan hemen kurtulabilirim. İşte işin bütün sırrı bu! Hemen telafi edilecek, bahane üretilmeyecek, 1 kg bile önemsenecek! Neyse yeni aldığım elbisemi rahatlıkla giyebildiğime göre tipim o kadar bozulmamış demek ki :)

Tatil için Rixos Premium Tekirova'ya gittik. Ben yemeklerden ve otelin imkanlarından memnun kaldım ama odaların temizliği konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Premium bir otelde olmaması gereken ihmaller vardı. Yeni giriş yapılan bir oda temiz olmalı ama değildi malesef :( zaten bunu ETS'ye şikayet olarak bildirdik. Bu arada otel çalışanlarının tamamı çok nazik ve güleryüzlüydü.

Rixos Bahçe

İnci 5 gün boyunca çok az şey yedi (bu beni bunalıma soktu ama sonrasında boşverdim). Günde 1 muz ve 1 köfte kadar et yiyen bir çocuğunuz olunca ister istemez strese giriyorsunuz. Otel ortamından, kalabalıktan hoşlanmadı belli ki iştahı tamamen kapandı. İnanın sırf "yesin de ne yerse yesin" diye düşündüğümden patates cipsi, tatlı bisküvi, lokum, şeker, dondurma vs. ne kadar abur cubur varsa verdim. Onları bile pek yemedi, 1-2 ıssırık o kadar. Annemlere gidince herşey normale döndü ve şaşırtıcı bir şekilde herşeyi yedi. Tüm öğünlerini hem de!

Lotus Bar

İnci havuza ve denize de girmedi. Korkuyor malesef :( kıyıda kumla oynamayı tercih etti. Havuz kenarında da suyla oynadı. Girsin diye üstüne gitmedik, girmek istemiyorum deyince baskı yapmadık. Ben de çocukken denize girmezdim, korkardım. Bence bazı şeyler genetik ve içgüdüsel. İnci de sevmiyor işte. Belki büyüdükçe heveslenir.


Eşimle bir karar verdik. Bir daha ki seneye İnci'yi 2 gün annemlere bırakıp baş başa kalacağız. Çünkü beraber ne denize girebildik, ne baş başa bir kahve içebildik, ne de yemek yiyebildik. İnci babasına sardı. Adama rahat rahat bir kahve bile içirmedi. Buradan çocuklu ailelere tavsiyem tatile çocuklu arkadaşlarınızla veya ailenizle gitmeniz olur. En azından onlar çocuğunuza bakarken rahat rahat bir yemek yersiniz veya eşinizle denize girersiniz. Gerçi İnci deniz veya havuza girse üçümüz de eğlenebilirdik ama girmeyince yapacak birşey yok. Her çocuk aynı değil tabi.


Gelelim otelde neler yediğime…

Her öğün suşi çıktığı için sık sık suşi yedim :) bolca deniz ürünü ve balık tüketimim oldu. Hiç salata yemedim çünkü yerim kalmıyordu. Pilav, makarna, patates kızartması hiç yemedim. Bazen 1-2 kaşık kısır aldım. Zeytinyağlı kabak, taze fasulye ve semizotu mutlaka yedim. Ekmek de yemedim (dünya kadar çeşit vardı). Onun yerine börek veya sarma/dolma tarzı yiyeceklerden yedim. Kırmızı et 1 kez yedim ve tavuk da yemedim. Genelde balık ve deniz ürünlerini yedim. Kahvaltıda da yine tarzımın dışında yemedim. Sadece peynir çeşidi bir miktar fazla oldu. Bir de börek yedim. O kadar çok çeşit vardı ki yemem, tadına bakmam mümkün değildi. Aslında bu açık büfe hiç benim tarzım değil. Çok da israf oluyor ve atılıyor yiyecekler. Çünkü herkes tabakları doldurup doldurup yemeden bırakıyor. Üzülüyorum buna. Kendim de yiyeceğim kadar alıp ziyan etmemeye gayret ettim. Sadece tatlı için birer çatal alıp bıraktığım oldu. Tatlı sevmesem de cazibelerine dayanamadım :) Meyve de az yedim. Otelde kuruyemiş ve alkolü kaçırdım diyebilirim. Özetle böyle beslendim.

Eğer yüzseydim bu kadar çabuk yağlanmazdım. Aldığım fazla kalorinin büyük kısmını yakardım ve metabolizmamı hızlandırırdım ama canım tek başına yüzmek istemedi.

Otelin ayrılmaz baba kızı :)

Genel olarak fiziken dinlendiğim ama ruhen gerildiğim bir tatil oldu diyebilirim. Ama tabi ki kafam da boşaldı. Bir sonraki kısa tatilimi şimdiden hevesle bekliyorum.

Bu sene sağlam enerjiye ihtiyacım var, yepyeni şeyler düşünüyorum…

Blog devam edecek…

Antalya Lara Movida Beach


Diyetisyen Serap Orak Tufan

2 Temmuz 2015 Perşembe

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

7 yorum:

  1. Merhaba, ben de hamileliğimde normalde çok sevmeme rağmen balıktan tiksinmiştim. Şimdi emzirme döneminde de, balık yediğimde çıkarıyorum. Alerji testi yaptırdım, alerji filan çıkmadı. Avaba neyle ilgili olabilir? Suşiden filan uzak kaldım iyice :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzirme döneminde bende sorun olmamıştı. Ama bence hormonal olabilir bir süre sonra eskisi gibi yiyebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama zaten emzirirken de suşi tarzı çiğ besinleri yememekte fayda var. Sevgiler, bebeğiniz hayırlı olsun :)

      Sil
  2. Çookk uzun zamandır blogunuzu hayranlıkla takip ediyorum. O kadar sıcak,içtensiniz ki sanki sizi tanıyor gibiyim. Hani insanlar sanatçıların hayranı olur tanışmak isterler ya benimkide o hesap :) aile yaşamınızda maşallah çok güzel bir örnek :) izmirden kucak dolusu sevgiler umarım buralara yolunuz düşer seminer vs gelmeyi çok isterim :)biliyorumm çok yogunsunuz cvp bekleme şansım olmadıgını biliyorum ama umarım okursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Yapıcı ve motive edici enerjiniz ile ben de sayenizde mutlu oldum. Umarım görüşebiliriz. Eşim her zaman İzmir'e taşınmayı ister. İlerde öyle bir durum olursa bakarsınız tanışma şansımız da olabilir :) sevgiler...

      Sil
    2. inşallah çok isterim :) kesinlikle istanbula nazaran daha az yorulcağınız bi şehir izmir :) ayşen ben bu arada cvp vermenızede çok sevındım :) sağlıkla kalın..

      Sil
  3. Bebek mi düşünüyorsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası 2. bir bebek doğurmak istemiyorum ama 2. bir çocuğu evlat edinmek isterim. Bu sene iş senesi :) işle ilgili gelişmeler olacak...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...