43. GÜN (Flamenko dans kursum başladı :)

Birkaç gündür paylaşmayı unuttuğum bir ayrıntı var. Bugün flamenko dans kursum başlayacak! O kadar mutluyum ki...Hem ruhuma hem bedenime çok iyi geliyor.
Flamenko dansı ile 2007 Şubat ayında tanıştım. Kendim için bu kadar iyi birşey yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Hayatımın aşkını buldum diyebilirim :) o günden beri hayatımdan ve aklımdan hiç çıkmadı. O zamanlar 6 ay kadar aralıksız haftada 2 akşam gittiğim flamenko derslerim sayesinde inanılmaz bir fitness düzeyine eriştim. Sevillanas ve Bulerias dersleri aldım. Sonrasında yoğun iş programım ve hayatımdaki bazı değişiklikler nedeniyle her sene 3-4 ay kadar devam ettim. Dans kursum Taksim'de olduğu için her başlayan kursa katılmam mümkün olmuyor. Her sene Cumartesi derslerinin açılmasını heyecanla bekliyorum. Veeeee bu sene de açıldı! Bu sefer teknik ve Tangos derslerine başladım. Bu zamana kadar çalıştığım tüm flamenko hocalarımı çok seviyorum. Manuel Reina, Işıl Reina, Melis Cangüler, Nursabah Taşdelen

Cumartesi bu kadar yoğun olmama rağmen her Cumartesi flamenkoya gitmek için her türlü trafiği,yolu çekmeme değer...Ders 17.30'da.

08.00
1 bardak süt

10.00
1 adet kaşar peynirli sandviç
Kahve

13.00
1 adet çilekli Activia Probiyotik yoğurt

15.30
3 adet kuru kayısı + 3 yarım ceviz
2-3 adet Gran Pavesi kraker

Bugün hava çok yağmurlu olduğu için dansa eşim götürdü beni :) O kadar açım ki daha Taksim'e varmadan ne yiyeceğime bile karar verdim. Yer: Taksim Marko Paşa

16.30
1 adet ıspanaklı-peynirli gözleme (yaşasın hamur! 1 saat sonra hakkını vereceğim ama)

Yer: Etnik 34 (Taksim) www.etnik34.com
Saat: 17.30
Tam 1,5 saat ayak, bacak, kol çalışması ile süper bir kardiyo egzersiz oldu. Çalışmayan tüm kaslar çalıştı. Gözleme de yakıldı :)

Arkadaşlarla dışarıda bir kutlama yemeği programımız var. Bu kadar yorgunluğun üstüne eve gidip dinlenmek vardı ama bu özel bir gün...Mekan Fenerbahçe-Kalamış True Blue

21.30
Somonlu Salata
1 adet soğan halkası
1 kaşık kurutulmuş domates
1 kibrit kutusu kadar ızgara hellim
2 kadeh kırmızı şarap

kutlamaya devam...

00.00
1 küçük kadeh şampanya
1 küçük kadeh kırmızı şarap
1 avuç dolusu cips

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Yoğun bir iş günü, mini Taksim gezintisi(hem de yağmurda) 1,5 saat çılgınca flamenko çalışması, güzel bir restorantta arkadaşlarla kutlama organizasyonu ve tüm gün boyunca harika yiyecekler ile dopdolu muhteşem bir gündü daha ne diyeyim :) Viva Flamenco!

2 Nisan Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com

4 yorum:

  1. Serap Hanım,
    01.04.2011 tarihi itibariyle ana-kız diyetisyen yardımıyla diyete başladık. Ben 43 (85 kilo)kızım 15 (100 kilo)yaşında,maalesef her ikimiz de obez.Çok şükür her ikimizin de diyeti başarılı gidiyor.Hafif tarif'in sitesi aracılığıyla sitenizle bugün tanıştım ve tüm yazılarınızı okudum.
    Müthiş yol gösterici bir site, ellerinize emeğinize sağlık.Vermek istediğimiz kiloya ulaşınca sizin siteniz kilo koruma için çok iyi bir yol gösterici olacak.
    Sevgilerimle,
    Şehri Abay(İzmir)

    YanıtlaSil
  2. Serap hanim merhaba, biraz once de bir yorum yazmistim ama gelmedi galiba:) Tekrar yazayim bari...
    Sizi Hafif Tarifler blogunda gordum. Henuz sitenizi okumadim once size bir sorum var. Eger cevaplarsaniz memnun olurum, cunku tam boyle bir sey dusunurken ciktiniz karsima.:)) Ben 46 yasindayim ve 66 kiloyum. 1,5 aydir haftada 5 gun olmak uzere 1, bazi gunler 2 saat spor yapiyorum. Plates, yurume, agirlik ve step birlikte olan derslere katiliyorum. Yemeklerime cok dikkat ediyorum , az yagli yapiyorum ve genellikle sebze agirlikli besleniyorum. Ogunlerimde 1 dilim ekmegi gecmiyorum, 2 litreden fazla su iciyorum. Sik yemege calisiyorum ara ogunlerde meyve yiyiyorum. Bana kalsa her seyi dogru yapiyorum. Ama bu sure icinde 100 gram bile veremedim. Spordan dolayi vucudumda incelme, ve sikilasmalar oldu cok farkediyorum. Merak ettigim konu kilo veremememin sebebi ne olabilir? Aslinda sorun yapmiyorum ama simdilerde acaba ciddi bir sey mi var diye merak eder oldum:))
    Cok tesekkur ederim..

    Aysin...

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim siz eskiden kilolu biriydiniz sonra kilo verdiniz ve diyetisyen mi oldunuz ?


    Sedef

    YanıtlaSil
  4. Hayır her zaman normal kilolu olmuşumdur, diyetisyen olmamın kilomla bir ilgisi yok.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...