358. GÜN (Vefa Bozacısı)

11 Şubat Cumartesi 2012


Yoğun bir Cumartesi daha... Günün geri kalanında bir İkea gezisi, balık faslı ve  Vefa Bozacısı planlarım var. Kış bitmeden bir boza içeyim.

08.50
1 fincan süt-evde
Kaşarlı tost


09.30
1 kupa kahve-ofiste

İşim saat 14.30'da bitti ve yine kurt gibi açım. Eşim beni almaya geldi, aslında canım Wienerwald tavukçusuna gitmek istemişti  çünkü bir danışanımla aramızda piliç çevirme sohbeti geçti :) ama bir baktık ki kapanmış. Biz de Ataşehir'deki Burger House'a gittik. Hava buz gibi! En yakın yer burasıydı...


15.30
8-10 tane patates kızartması (bu patatesi seviyorum, hardal ve diğer soslara batırarak yedim)
1 adet cheeseeburger

Sonra 1 bardak çay

Yemekten sonra Semra, Berra ve annem üçlüsü beni almaya geldi ve İkea'ya gittik. Sonuç olarak İkea gezmesi iyi bir aktivite sayılır, tüm mağazayı yürüyorsun... 


17.00
1 Americano şekersiz (öğlen patates kızartması yediğim için sıcak çikolata içmedim. Yani bu bilinçli bir eylemdir)

Akşam yemeği için balık planlamıştık. Hepimiz beraberken daha zevkli oluyor. Haftada 1 kez mutlaka yemeye çalışıyorum.

20.00
1 adet fırında levrek (bu sene neredeyse hep levrek yedim, çok fazla fotoğraf koyduğum için artık bunu da çekmedim)
3 kaşık patates salatası
Roka salatası
Biraz da hardal yedim. 1 tatlı kaşığını geçmez...


Çocukken Ankara'da soğuk kış günlerinde sokaktan bozacılar geçerdi. Annem de nadiren alırdı. Bu nedenle benim için çok kıymetli bir yiyecekti. Kıvamı nedeni ile kaşıkla yerdim. Hala çok severim ama sanırım 1 yıldır hiç yememişimdir. Siz yediğimi hatırlıyor musunuz?


Macera olsun diye boza yemeye Vefa'ya gidelim dedik. Açıkcası ben bunu planlamıştım zaten ama eşimin haberi yoktu :) Önce emin misiniz dedi ama sonra ona da fikir eğlenceli geldi. 22.40'da yollara düştük. Ataşehir'den Vefa'ya 35-40 dakika ulaştık. Berra yolda biraz uyudu.

23.30
1 bardak Vefa bozası (Boza kalorili bir içecektir. 1 bardaktan fazla içmeyin. Tahmin ediyorum 1 bardak boza 120-130 kcal kadar vardır)
Birazcık leblebi


Bozacı çok kalabalıktı. Tarihi olması nedeni ile herkes buraya geliyor. Oturacak yer bile yok. Biraz beklemek zorunda kalıyorsunuz ama zaten etrafa bakınınca vakit çabuk geçiyor. Ben de biraz fotoğraf çektim.

Bozamızı içip eve döndük. Bir Cumartesi akşamı için güzel bir değişiklik oldu :) teşekkürler kocacım

Toplam 2 litre kadar su


Günün değerlendirmesi : 
Bugün kendimi resmen güzel besledim! Kocaman köfteli bir hamburger, pataes kızartması, balık, boza ohhh... Tipik bir haftasonu kaçamağı. Haftasonu beslenmenize dikkat edin her zaman için daha çeşitli ve kalorili besinlerden oluşur.

11 Şubat Cumartesi 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

3 yorum:

  1. cumartesi günleri kaçamak olmazsa ben o cumartesiye cumartesi demem :)boza benimde aklıma düştü şimdii. bende kandırayım eşimide götüreyim haftasonu. teşekkürlerr...

    YanıtlaSil
  2. kilonuzuda bekliyoruz serap hanım:))

    YanıtlaSil
  3. internette 1 çay bardağı bozanın kalorisi 242 yazıyordu şaşırmıştım bende şu an sizin kalori değerinizi görünce rahatladım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...