361. GÜN Sevgililer Günü

14 Şubat Salı 2012


Bugün Sevgililer Günü... Etiler/Ulus çalışma günüm. Programıma göre çok yoğun olmayacağım. Hatta günüm erken bitecek.

07.30
3/4'e yakın sokak simiti- arabada giderken
2 dilim beyaz peynir

09.30
1 kupa kahve

Yemekten sonra dışarıda biraz işim var o nedenle yürüyüş yapmış olacağım. Gideceğim yer yürüyerek 15 dakika. Git gel 30 dakika olur :) 


12.30
1 kase çorba
1-2 kaşık karnıbahar ve yeşil salata
2 adet zeytinyağlı patlıcan dolması

16.00
6 adet çiğ badem

Bugün dışarıda bir işim olduğu için erken çıktım. Eşimin de programına uyduğu için saat 18.00'de Ataşehir'e vardık bile. Normalde akşam yemeğinde evde olacaktık ama son anda fikir değiştirip çıkmaya karar verdik.


Bugün sevgililer günü olduğu için yer bulmakta zorluk çekeceğimiz için birkaç telefon açtık ama yer bulamadık. En son Bağdat Caddesi'ndeki Dinette'yi aradık ve son masa için rezervasyon yaptırabildik. Hemen hazırlanıp çıktık. Bugün çok aç kaldığım için sanırım herşeyi yiyeceğim...

Sevgililer günü menümüz çok çeşitli. Sırayla hepsini yedik :)

20.30
1/2 dilim cevizli ekmek

1 adet zeytinyağlı enginar
1 kalp dilim bruşetta (yarım dilim ekmek kadardı)
1 avuç içi genişliğinde carpaccio (salamdan daha ince çiğ et) ve parmesan dilimi üstünde az roka
1 top patates ve peynir kroket
2 dilim mozarella peyniri
1/2 kadeh kırmızı şarap

Sonra salatamız geldi, tüm masalar dolu olduğu için servis çok yavaştı ve her servis arası oldukça uzundu. Ana yemek 22.00'den sonra geldi malesef...


1/2 porsiyon salata (yarısını da eşim yedi)
1/2 kadeh kırmızı şarap
Bol yeşillik, küp kesilmiş mozarella peyniri ve avakado içeriyordu. Açlıktan ve beklemekten tabakta 1 tane bile yaprak bırakmadık


Şu ana kadar yediğimiz herşey çok lezzetli ve güzeldi...


1 dilim kremalı soslu porçini mantarlı bonfile (harikaydı)
3 kaşık kadar kalp şeklinde püre (neyle renklendirdiler anlayamadım gıda boyası veya pancar olabilir)
1-2 kaşık sote sebze
1/2 kadeh kırmızı şarap


Ana yemek de çok lezzetliydi ama artık ben patlamak üzereyim! 

Bir de tatlı gelecek ama ben zaten tok karnına tatlı yiyemem, sırf merakımdan bir de parasını ödedik diye! tadına bakmadan bir yere gitmem :)


23.00
Kalp şeklinde pasta (arası kremalı ama kek oranı daha fazla olan kırmızı bir pastaydı. 1 cm kalınlığında bir dilim yedim. O da 1/2 dilim ekmek kadar büyüklüktedir. O kadar da lezzetli birşey değildi veya ben tatlı sevmediğim için bana cazip gelmedi. Çilekler zaten olmamış, bu mevsimde çilek yemem ben)

Sanırım restoranda sevgililer gününe en az değer veren çift bizdik :) maksat yemek yemek aslında. Oldum olası bu günü saçma bulmuşumdur ben.  Bu yaşıma kadar kutladığımı da bilmem. Çünkü benim hayat görüşüme göre insan her gününü sevdiğinin kıymetini bilerek ve sevgisini sunarak geçirmelidir. Romantik balık burcu kadını işte :) 

Toplam 2 litre kadar su


Günün değerlendirmesi : 
Gündüz az yemenin ödülünü akşam almış oldum. Planlı birşey değildi ama fena da olmadı. Bu arada şarap kadehleri büyüktü. Ben de gecenin sonunda bayağı çakırkeyf oldum. Ama 7 cm topukla çok rahat yürüdüğüme göre abartılı sayılmaz :) yemeklerin sunumları ve lezzetleri çok güzeldi. Tatlı hariç. Daha güzel bir tatlı olabilirdi. Tebrikler Dinette, güzel bir sevgililer günü menüsü olmuş...

Bu arada Perşembe günü genel anestezi ile ufak bir operasyon geçireceğim o nedenle kendimi besiye çekme içgüdüm var :) 

14 Şubat Salı 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

14 yorum:

  1. Ferda Malikleri29 Şubat 2012 09:58

    Geçmiş olsun Serap Hanım, umarım çok mühim bir şeyiniz yoktur. Yazılarınız arasında gün farkı olduğu için umarım bu zaman aralığında iyileşmişsinizdir. Tekrar acil şifalar.

    YanıtlaSil
  2. Serap hanım rica etsem şu salı günü arabada yaptığınız kahvaltının resmini çekermisiniz hiç göremedik..görmek istiyorum birde tatlılara karşı bu kadar önyargılı olmanızı anlamıyorum bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya onlarda bizim için yaratıldı ve mutluluk kaynağı bence kendinizi bu kadar kasmayın derim ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de tüm aileniz diyabet hastası olsa siz de önyargılı olurdunuz sanırım :) Üstelik ben hiç yemiyor değilim. Sadece sizin kadar severek yemiyorum. Ben tuzlucuyum :) Bence 1 dilim ıspanaklı börek tatlıya gçre daha çok mutluluk kaynağı :) Zaten 1 çatal yemek beni tatmin ediyor.
      Salı kahvaltımı en kısa zamanda çekeceğim :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun, umarım şimdi iyisinizdir. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. offf canım patlıcan dolma çekti
    bayılırım yaa
    herşey süper görünüyor elinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sıkı takipçinizim:)
    daha önceki aylara oranla yediklerinizi azaltmışsınız gibi görüyorum. bence kilo vermiş olmalısınız. yakın zamanda kilonuzuda öğrenmek istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Tok karnına tatlı yiyemem demişsiniz ama benim bildiğim aç karnına tatlı yenilmez çarpar insanı..ve ayrıca aç karnına tatlı yemek kan şekerini bir anda yükseltip düşürdüğü için daha fazla tatlı yeme isteği uyandırır diye biliyorum ben.Tabi bunları daha az yemek daha çok yemek açısından yazmadım ben aç karnına tatlı yersem başım döner midem bulanır sizin söylediğiniz çok çelişkili geldi bana..

    YanıtlaSil
  8. Üstteki adsızın aksine benim de canım sabah uyandığımda daha çok tatlı ister mesela. 1-2 kaşık tatlı bir şey. Aynı şey annemde de vardır, sigara içtiğimizden belki. Çok çelişkili değil bence, kişiden kişiye değişir. Ayrıca tatlı isteği kontrol edilebilen bir şey kesinlikle. Bir süre yerseniz ve çok sevdiğinizi söylerseniz öyle gidiyor. Ama sevmediğinizi söylerseniz bir süre bile, aslında uzaklaşabildiğinizi görüyorsunuz. En azından kişisel deneyimim bu.

    Bu arada Serap hanım eskiden daha çok meyve yerdiniz, neden yemiyorsunuz?

    YanıtlaSil
  9. merhaba,sizi hergün takip ediyorum. sizden ilham almak istiyorum ama daha başaramadım :) 5.5 aylık bebeğim var, 6. ayda birdiyetisyen yardımıyla zayıflamaya başlayacağım.size bir sorum olacak (dr. uma bunu soracağım ama ikinci bir yorumda fena olmaz) karatay diyetiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  10. yeliz gültekin7 Mart 2012 21:22

    serap hanım umarım kötü bi şey yoktur sizi merak ettik doğrusu. geçmiş olsun. yeliz gültekin

    YanıtlaSil
  11. serap hanım blogunuzu bırakmayacağınıza çok sevindim:) en yakın zamanda paylaşımlarınızı bekliyoruz..
    ayrıca tartılmak için en uygun zaman hangisidir? bunu gerçekten merakla bekliyorum,teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...