22 Aralık 2013 Pazar

Yine evden çıkmayı düşünmediğim bir Pazar günü başladı. Zaten evde artık yapacak şey hiç bitmiyor. Kahvaltımı porsiyonları çok olmayan ama lezzetli bir şekilde yaptım. Az yedim, öz yedim :)

10.30
3 dilim sucuk
1/2 yumurta (sarısının 1/4 ünü İnci için ayırdım)
1 dilim beyaz peynir
1 bardak süt
3 adet zeytin
2 dilim tam buğday ekmeği
2-3 lokma kadar beyaz ekmek (sucuğun 3. dilimiyle bu sonradan oldu)

Artık biz kahvaltımızı yaparken İnci de mama sandalyesiyle yanımızda oluyor. Sürekli yere düşürdüğü oyuncakları almak çok zevkli :)

Kahvaltıdan sonra 1 kahve içtim.

Bugün geride kaldığım blog günlerini yazmak için bilgisayarımın başına oturdum. Sonuçta bu da benim için artık işimin bir parçası oldu ama İnci ile ilgilenmediğim her an, onun yanında olmadığım, işe gittiğim, gezmeye gittiğim her an vicdan azabı duyuyorum. Onunla olmam gerekirken anlarımızı çalıyormuşum gibime geliyor. Bu konuda çocuk sahibi olan diğer arkadaşlarımla konuştuğumda hemen hemen herkesin benim gibi hissettiğini görüyorum. Demek ki ben de bir sorun yok, bu gayet normal ve genel bir duygu. O zaman büyütüp de sorun yapmaya gerek yok! Sakin olun, devam edin ;)


Öğle yemeğimi 15.00 civarında yedim. Kalan yemekleri bitirme eğilimindeyiz. Akşam yemeğini de eşim yapacak :)

15.00
3 kaşık bezelye yemeği
4-5 kaşık firik bulguru

Tam da öğleden sonra canım şöyle bir kahve ve kek keyfi istemişken kız kardeşimin evinde kek yaptığı haberini aldım. Daha doğrusu tatlım Berra'm yapmış. Annesi sadece yumurtaları kırmış. Eee tabi ki o kek buraya gelecek! :)

17.30
1 dilim çikolatalı kek
1 bardak süt (kahveden vazgeçtim)

Eşim akşam için özel soslu tavuğundan pişirdi, yanına da salata yaptı. Biz de afiyetle yedik.

19.30
1 kase mercimek çorbası
1 parça tavuk pirzola (fazla geldi tabaktaki 2 parçayı yemedim)
5-6 kaşık pirinç pilavı
Roka, marul salatası



Bütün akşam bir tanecik İnci'mle vakit geçirdim. Sonra tam yatmadan önce gece 1 kase çekirdek yedim iyi mi? Kendime yatmadan önce ödülü :)

00.00
1 kase tuzlu ay ve kabak çekirdeği



Artık başka birşey yemeden yatsam iyi olur…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

22 Aralık 2013 Pazar

5 yorum:

  1. Merhaba ben hamilelikte 23 kg aldım doğum sonrası 7 kg gitmişti.İlk bir ay 3 kg daha gitti... Ancak 13 kg fazlam sabit kaldı. Bebeğim 2,5 aylık ve sadece anne sütü alıyor. Malt içecekleri içiyorum.Beslenmeme dikkat etmeye gayret ediyorum.Ne yazık ki liste takip edecek durumda değilim.Sadece aşırı bir karbonhidrat ve şeker isteği geliyor.Bilhassa emzirdikten sonra tatlı yeme ihtiyacı hissediyorum e kilolarda duruyor tabii..Ne önerirsiniz? Acaba öğünlerimi az ve sık yemem mi gerekir?Nasıl önüne geçeceğim bu iştahımın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet azar azar sık sık yiyin ve mutlaka ara öğünler yapın. Tatlıdan ziyade meyveye ağırlık verin..

      Sil
  2. Serap Hanım bu blog bana sağlıklı beslenme adına çok şey kattı onun için teşekkür etmek istiyorum :) Bir de sorum olacak ben 19 yaşındayım.Kilo almaktan çok korkuyorum. 163 boyunda 54-55 kg aralığındayım. Kilo korumak için kaç kcal beslenmeliyim ekmek grubundan ne kadar tüketmeliyim?

    YanıtlaSil
  3. Inci hanim merhabalar; ben yeni dogum yaptim hatta bugun 40imiz cikti ve her dogum yapan kadin gibi kilo fazlam var. benim sorum acaba ne kadar sure sonra kilo verebilirim? Ve aslinda size gelmek isterim ama eskisi gibi haftada bir gun avrupa yakasina geliyor musunuz? Hamileligime 65 kilo ile basladim 85 kilo ile bitirdim. Dogumdan sonra 10 kilosu gitti yani su an 75 kiloyum, boyum da 163. Yani en azindan bi 15-20 kilo vermem gerek. Hala hamilelik pantolonumu giyiyor olmak cok moral bozucu:(( Eski kiyafetlerini giyiyor olmak istiyorum..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Serap Hanım. 25 yaşında, 63 kilo, 172 boyunda az/orta hareketli hayatı olan biriyim. Tahmini günlük kalori ihtiyacım nedir, minimum seviyede?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...