31 Aralık 2013 Salı (Yılın son günü!)

Artık 2013 yılını kapatıyoruz. Gelsin 2014… Kimbilir ne günler var yaşayacağımız, kimbilir ne üzüntüler, sevinçler var yaşayacağımız…Ama ne olursa olsun hayatın tadını çıkaracağımız yepyeni bir yıl dilerim herkese :)
2013 yılı bana çok güzel geldi. Herşeyden önemlisi İnci'mi sağ salim kucağıma aldım. Hayatta bundan daha güzel bir hediye yok bence, böyle bir şansa sahip olduğum için Allah'a şükürler olsun…
Herkese sevdikleriyle beraber yaşayacağı güzel günlerle ve unutulmaz anlarla dolu bir 2014 yılı diliyorum. 
Blogda tüm yıl paylaşımlara ve yeniliklere devam!

Gelelim yılın son günü yediklerime…

Sabah kahvaltımı saat 10.00'da yaptım.

10.00
1 bardak süt
1/2 yumurta (İnci için haşlamıştım, ama içi tam pişmeyince annemle paylaşmak zorunda kaldık. Aslında yumurta canım istemiyordu)
1 dilim cheddar peyniri
1 dilim beyaz peynir
2 tane zeytin
2 dilim ekmek
Dışı seni...

Ofiste dün bir danışanımın getirdiği çikolata kaplı antepfıstığı drajelerinden yedim. Taze ve tadı çok güzel. İnanın yerken saymadım. 3'er 5 'er gitti. Sanırım 20-25 tane falan yemişimdir. Buradan bana bu kalori bombasını hediye eden danışanım Gamze'ye sesleniyorum, bu nasıl bir komplodur? :) Bunları yersem uçarak aya çıkarım yahu !!! Şaka bir yana çok teşekkür ederim ;)

İçi beni yakar :)


Ofise gelip yılın son randevularını da bitirdim. Öğle yemeği için eve geldim. Ama 16.00'da tekrar ofise döneceğim. Son 1 kişiyle daha görüşüp yılı kapatacağım.

Hafif olsun diye öğlen menemen yiyelim dedik. Yemeği babam yaptı. Sonuçta akşam yemeği için annem güzel yiyecekler, mezeler hazırladı. Bu akşam tüm danışanlarıma olduğu gibi bana da serbest bir gece olacak ama yine de porsiyonlara dikkat etmeye çalışacağım.

14.00
6 kaşık menemen (tabak tatlı tabağıdır)
1 büyük dilim tam buğday ekmeği

Devam edecek…

Devam edecek diye yazıp 1 hafta ara verince birşeylerin yolunda gitmediğini anlamışsınızdır zaten ama ben yine de raporumu vereyim.

Yılbaşı akşamı ofisten çıkıp eve gidene kadar uzun süre sokakta kaldım ve çok üşüdüm. Çünkü Ataşehir trafiği korkunç kilitlenmişti. Ben de vasıta bulamadım ve yürümeyi de düşünemeyince titreye titreye beni arabayla almalarını bekledim. O kadar üşüdüm ki hasta olacağımdan emindim, zaten öyle de oldu…

İnci tam 6,5 aylık :)
Yılbaşının ertesi günü sabah yataktan çıkamadım. İnci ile annem ve eşim ilgilendi ben öğlen 12.00'ye kadar yattım. Resmen, bildiğin grip, nezle vakasına dönüştüm. Daha 3 hafta önce hasta olup da 48 saat yataktan çıkamadığım için (zaten o zaman da blog yazamamıştım) hemen kendimi ilaca verdim. Yoğun ilaç kullanımım sonucu ertesi gün işe gelebilecek duruma ulaştım ama çok hastaydım. Malesef bu sefer Cuma günü İnci de ateşlendi ve 3 gün ateşi yüksek kaldı. Bol bol emzirdim ama sanırım bu sefer ki virüs çok daha güçlü olduğu için kuzucum da hastalandı. Şimdi 1 hafta sonra benim durumum ses kısıklığı ve öksürükle devam ediyor. İnci'nin de burnu akıyor ama neyse ki ateşi yok. Bu arada çocuğu olanlar bilir, günlerim hasta hasta İnci'nin ateş nöbetini tutmakla geçti. Çocukların hasta olmasına dayanamıyorum, kıyamam…

Gelelim yılbaşı akşamı yediklerime. Tahmin edersiniz ki ben de kalorili beslendim. Ama yine de çok dolu dolu yemediğimi düşünüyorum.

Porsiyonları tek tek yazmayacağım. Ama görseller size durumu açıklar :) Canım anneciğimin ellerine sağlık, İnci'ye bakarken bir de bu kadar işin üstesinden geliyor ya hakkını nasıl öderiz bilemiyorum. Maşallah diyelim kendisine ;)

Yılbaşı yemeklerimiz
Tabağıma herşeyden aldım ve hepsini yedim :)


Hiç ekmek yemedim, ilerleyen saatlerde biraz kuruyemiş yedim.

Tam 00.00'da İnci'yi emzirdiğim için kutlamalara dahil olamadım. Ama yeni yıla böyle girmek de çok güzeldi, kızımla baş başa.

İnci uyuduktan sonra 1/2 dilim pasta yedim ve birkaç yudum da şampanya içtim. Güzel bir akşamdı. Tüm aile hep beraberdik (nadiren oluyor). Sabahında hasta uyanmak hiç hoş olmadı tabi ki :(



Daha ayrıntılı yazacaktım ama zaman aşımına uğrayınca anlamı kalmadı malesef
:(

Diyetisyen Serap Orak Tufan

31 Aralık 2013 Salı







15 yorum:

  1. Serap hanim blogunuzdaki tum yillari okudum :) ben de tip Fakültesi ogrencisiyim ve gercekten hem saglikli hem de dengeli besleniyorsunuz :) boyunuzun kac cm oldugunu merak ettim kilonuzu yazdiginiz icin onu da merak ettim tipci kafasi bmi hesabi :) ben de bu sene TUS sinavina hazırlanıyorum ve kilo almaktan korkuyorum ofisiniz bana cok uzak :( olmasa mutlaka danisaniniz olurdum simdilik blogunuzla idare etcem. . Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın çünkü yılbaşının ertesi günü fena halde hasta oldum :( Boyum 163 cm kilom sanırım 57-58 arası çünkü uzun zamandır tartılmadım. Size okul hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim. Takip ettiğiniz için teşekkürler :) sevgiler...

      Sil
  2. merhaba paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum, insanlara fikir vermesei açısından çok güzelçç iyi seneler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, faydalı olması en motive edici kısmı :)

      Sil
  3. artık yeni seneye de başlamak istiyorum sizinle Serap Hanım, yazılarınızı bekliyorum :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. serap hanım size birşey danışmak istiyorum lütfen cevaplarınız benim için çok önemli uzuuun bir cevap bekliyorum sizden :) eğer siz kilo almaya çalışsaydınız neler tüketirdiniz aklınıza gelen herşeyi yazın lütfeeen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo alma konusu özel bir takip gerektiren bir program, burada malesef uzun bilgi veremeyeceğim çünkü bu tür danışanlarımı haftada 1 kontrolle takip ediyorum. Kişiye göre beslenme listesi değişmektedir. Kilo almak vermekten daha zor olduğu için mutlaka bir zmanla çalışmalısınız. Buradan kişisel önerilerde bulunmak çözüm getirmeyecektir.

      Sil
  5. merhaba, sizi keyifle izliyorum ve heyecanla yeni yazılarınızı bekliyorum .uzun bir ara oldu umarım İnci kızın ve sizlerin sağlığı yerindedir. sevgiler Gülsüm Alev

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef her ikimizde yılbaşından sonra çok hasta olduk. Daha dün kendime geldim diyebilirim. En kısa zamanda yazacağım. Sevgiler...

      Sil
    2. Çok geçmiş olsun. acil şifalar dilerim .Siz iyi olun ben heyecanla beklerim yazılarınızı. Sevgiler Gülsüm Alev

      Sil
  6. Serap Hanım çok geçmiş olsun.. Bu arada iyi yıllar diliyorum ailenizle nice mutlu yıllar geçirin :) Yazılarınızı büyük heves ve istekle bekliyorum sevgiler :) Gamze.

    YanıtlaSil
  7. "Tam 00.00'da İnci'yi emzirdiğim için kutlamalara dahil olamadım. Ama yeni yıla böyle girmek de çok güzeldi, kızımla baş başa." gözlerim doldu burayı okurken gerçekten. Ne güzel bir histir o, bütün kutlamalara tercih edilir bence :) Ailenizle birlikte geçireceğiniz güzel seneleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
  8. 1.63 boy 57-58 kiloya göre çok fitsiniz maşallah :) Sizle aynı kiloda 1.73 boyunda sizden daha iri görünüyor olabilirim, üstelik yağ oranım da %21. Kemiklerim fazla iri sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. Her gün neler yazmışsınız diye bakıyorum merakla..Ben de kilo verme sürecindeyim.Sanırım pilatese başlıcam..Heyacanlıyım.Yumuş yumuş oldum çünkü:P

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...