5 Aralık 2013 Perşembe

Merhaba!

Bu sabah güne çok koşturmalı başladım. Önce saat 09.00'da aç karnına Ataşehir Kadıköy Şifa Hastanesi'ne gittim. Takip edenler bilir, bende Haşimato nedeniyle Hipotroid var. Yani metabolizmam yavaş çalışıyor. Ama atipik bir hastayım çünkü fazla kilom yok. En azından teşhis edildiğinde yoktu. Hipotroid'imin olduğunu hamilelik testi yaptırdığımda tesadüfen öğrenmiştim. TSH hormonum 7,5 civarındaydı, bu da benim uzun süredir Hipotroid hastası olduğumu gösteriyordu. Ama hiç kilo almadığım için bundan hiç şüphelenmemiştim. Kendimi çok uzun zamandır yorgun hissediyordum ama bunun iş yoğunluğumdan olduğunu sanıyordum. Bu kadar yüksek bir TSH ve metabolizma yavaşlığına rağmen hiç kilo almamamı da tamamıyla dengeli ve düzenli beslenmeme borçlu olduğumu düşünüyorum. Bu blog da bunun sağlaması oluyor :)

Hamilelikte daha yüksek doz ilaç kullanmıştım ama doktorum doğumdan sonra bu dozu azaltmıştı. TSH'ım normal düzeyde seyrediyordu ama Ekim'den bu yana biraz artmış görünüyor. Bugün 3,80 çıktı. En kısa zamanda endokrinoloğuma gideceğim.

Kan verir vermez Novada AVM'ye MacFit'e gittim. Bugün saat 10.00'da pilates dersi vardı. Ona katılmayı dün geceden kafama koymuştum. Dersten önce aç olduğum için Karafırın'dan minik bir peynirli sandviç alarak kahvaltı yaptım.



Çok uzun zamandır ilk kez egzersiz yaptığım için pilatesten sonra her yerim ağrıyordu. Çok zorlandım. Meğerse bu pilates ne kadar zormuş :( Topla ve lastiklerle çalışmak vücudumda çalışmayan ne kadar kas varsa hepsini harekete geçirdi. Şu an yaşadığım acıdan dolayı tüm kaslarımın varlığını hissedebiliyorum. Ama pes etmek yok en azından haftada 1-2 kez yapmaya çalışacağım. Bir de şu an için araştırmadığım ama bire bir yaşadığım için size açıklayacağım bir konu var. Bence pilates anne sütünü arttırıyor! Çünkü bir süredir azalan anne sütüm bugün resmen ilk günlerdeki gibi coştu! Bunun kesinlikle pilatesten dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü anatomi ve fizyoloji bilgime dayanarak diyebilirim ki, lastiklerle ve topla yaptığımız göğüs kası sıkılaştırma egzersizleri süt bezlerini uyararak daha çok süt gelmesini sağladı. İnanın bana bu gerçek! Teşekkürler pilates ;)



Dersten sonra arkadaşlarımla Bridge Cafe'de birer Türk kahvesi içtik. Benim ki orta şekerliydi ve yanında 2 küçük çikolata kaplı bisküvi vardı. Sunum çok hoştu. Suyun içine birkaç nar tanesi atmışlar.


Sonra Migros'a girdim ve bir şeyler aldım. Kuru hurma alırken kuruyemişçi 1 tane tadına bakmam için hurma verdi. Onu yedim. Eve gelince bir süre İnci'mle oynadıktan sonra 14.00'de yemek yedim.

14.00
6 kaşık ıspanak yemeği (kıymasız)
2 dilim kabak mücver
3 kaşık yoğurt
Birkaç tane soğuk hamsi (2 gün önceden kalan)


Tekrar ofise döndüm ve 19.15'e kadar çalıştım. Bu arada 2-3 tane tuzsuz kavrulmamış badem yedim. Badem en sevdiğim yağlı tohumdur.

Akşam yemeğimi saat 20.00-20.30 civarında yedim.

20.30
4 kaşık ıspanak yemeği
1 dilim kabak mücver
4-5 kaşık erişte (tereyağlıydı, emzirdiğim için arada tereyağlı yemeye gayret ediyorum)


Yemekten sonra kahve içtim. Pilates nedeniyle her yerim ağrıdığı için bir kahve daha iyi gider diye düşündüm. Yanında Elazığ'dan gelen üzüm pestilinden biraz yedim. Eşim Elazığlı'dır. Geçenlerde görümcem gittiğinde getirmişti.

21.00
1 Türk kahvesi
4 ince dilim üzüm pestili (yarım A4 kağıt kadardır, fazla tatlı değil)



Blog yazmaya oturmadan önce de 1/2 kase kadar nar yedim. Başka bir şey yiyeceğimi hiç sanmıyorum çünkü bir an önce yatmak istiyorum. Her yerim ağrıyor, pilatesten ötürü :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

5 Aralık 2013

4 yorum:

  1. işyerinde sabah kahvaltımı yazılarınız eşliğinde yapmak çok keyifli ve zayıflama konusunda motivasyonum artıyor :) belinayın annesi

    YanıtlaSil
  2. pilates harika bir şey bende duzenli yapamasamda yapınca kendimi çok mutlu hissediyorum. siz kendi işinizde çalıştığınızdan çok şanslısınız zamanınızı randevularınıza göre ayarlıyorsunuz. ben devamlılığı olan rutinimden bazan sıkılıyorum ve ne yiyeceğim derken yemek yemekten vaz geçiyor sonra akşam saldırıyorum=)
    takip ettiğim ilk blog sizinkiydi bana blog dünyasını siz sevdirdiniz..şu an kendi blogumda var=)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bende sizi takip ediyorum çok sevdim sizi, tarzınızı, hayatınızı... Çok motive edici oluyor ama ben çok yiyorum yani siz az az yiyip hemen doyuyorsunuz ya işte ben nedense tatmin olmuyorum. Sizin gibi az az yersem bir süre sonra midem alışır mı ? Spor yapmadan bu şekilde yeme şeklimi değiştirirsem kilo verebilir miyim? 15 yaşındayım. Lütfen cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum... :) Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  4. Çektiğiniz kas ağrısını anlayabiliyorum Serap Hanım. 2 senedir haftada 3-4 gün düzenli cardio yapan, ham olmayan biri olmama rağmen ilk pilates haftamda resmen yamulmuştum :) Bir de küçük kasları da çalıştırdığı için cardionun kas ağrısına hiç benzemiyor bence, ince ince sızlıyor insanın orası burası resmen. 3-4 ders sonra bişey kalmaz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...