Bodrum Tatili 3

Bu sabah Budaklar'ın evinde son kahvaltımızı yapıp 201 numarayı öğlen boşaltacağız :) Gerçekten o kadar güzel ağırladılar ki oteli iptal mi etsek diye düşündük :)

Kahvaltıdan manzaralar...



Sütsüz olmaz!

Sonra kahvemizi de içip otelimize doğru yola çıktık...


Otelimiz Bodrum merkezin batısında kalan Yalı Çiftliği bölgesindeki Latanya Beach Resort her şey dahil hizmet veren bir oteldi. Plajı mavi bayraklıydı. Aslında internetten bulup geldik, bölgeyi hiç bilmiyorduk. Daha önce 3 kez Gümbet ,1 kez de Torba'ya gelmiştim. Zaten Torba tatilimiz blogda var. Bodrum'a asıl gelme nedenimiz de Füsun Hanım ve Bülent Bey'i ziyaret etmekti. İyi ki gelmişiz...

Otel gerçekten güzel bir yerde, kampüsü küçük olduğu için yemek, oda, deniz kenarı, lobi arasında yürümekten yorulmuyor insan. Bazı otellerde odana gitmeye üşeniyorsun resmen :)

İlk öğünden oteldeki yemek kalitesi konusundaki fikrimiz belli oldu, beni kurtaran zeytinyağlı sebzeler ve gözlemeler oldu. Kahveler süperdi, tatlılar da fena değildi. Yemekten tatmin olmadığımız için bu tatilde biraz tatlı yeme eğilimine girdik. Aslında her şey dahil diye yemek çeşidini bu kadar arttırmaya kalkmasalar az ve iyi kalitede yemek verebilirler. Izgara etler çok başarısızdı, sulu ev yemekleri güzeldi. Kahvaltıda da peynir kalitesi düşüktü, ben de kendimi hamur işlerine verdim :)

Çoğu öğünümün fotoğrafını çektim. En güzeli kolaj yapmak ama şu anda yapamıyorum. En kısa zamanda eklerim. Şimdilik ilk günün fotoğraflarıyla yetinelim.






hepsinin tadına baktım


sadece 1 kurabiye yedim

Işıklandırma nedeniyle sarı çıkan fotoğraflar akşam yemeklerine ait. Gündüz fotoğrafları çok daha net çıktı.

İlk 2 gün çıkan yemeklerin tadına bakmak için tabağıma daha fazla yiyecek aldım ama çoğunun tadına bakıp yemedim. 3. günden sonra bana hitap eden tatlara yöneldim. Özellikle süzme yoğurtla yapılan haydari benim kurtarıcım oldu. Zeytinyağlı kabak, kızartma patlıcan, gözleme, çorbalar, pancar, kısır, sütlü tatlılar, sadece 1 kez çıkan deniz mahsülleri yahnisi favorim oldu. İnci'ye de yedirecek bir şeyler buldum. Bazı et yemeklerini denedim ama bana hitap etmiyordu, ızgaralar çok yanık olduğu için sağlıksız ve lezzetsizdi. Çok az salata yedim. Sebze yediğim için ihtiyaç duymadım. Meyve olarak da karpuza ağırlık vedim. Tatlıları tıtıkladığım için bolca şeker kalorisi aldım maalesef :(

Devam edecek...

2 yorum:

  1. Merhaba Serap Hanım bir sorum olacaktı.Durup dururken canımız ekmek çekerse onun içindeki bir vitamin vücudumuzda eksik demek midir? Aynı şeyin çikolata vb. şeyler için geçerli olmadığını biliyorum ama yazılarınızı takip ediyorum daha önce belirtmiştiniz ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilir :) belki B vitamini, belki içindeki maya, belki de ekmek proteinlerinden biri vücudunuzda azalmış olabilir. Bu çikolata için nadiren geçerlidir. Mesela benim gibi pek çikolata sevmeyen biriyseniz ve bazen canınız isterse belki de magnezyum vs birşey azalmış olabilir :) ama seven ve sık yiyen biriyseniz büyük ihtimalle sadece canınız istiyor demektir :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...