7. Evlilik yıldönümümüz

28 Ekim 2007
Bugün 28 Ekim Salı 2014. Eşimle 7. evlenme yıldönümümüz. Bizim için gerçekten kutlanmaya değer bir gün, çünkü dünya üzerinde ortak özelliği bizim kadar az olduğu halde 7. yıla kadar gelebilen çift sayısı azdır diye düşünüyorum :) Bizimkisi ne aşk ne de mantık evliliği, tamamen zıt kutuplar hikayesi… All we need is love ;) 

Sırf bu nedenle İnci'yi doğurduk :) Artık kocaman bir ortak yönümüz var. Dünyanın en güzel varlığına sahibiz. Allah bilir o da büyüyünce ayrı telden çalar, evde 3 deli yaşarız artık :) Ruh eşini bulup evlendiğini düşünenlerin evliliği nasıl acaba çok merak ediyorum :)

Bugünle ilgili ayrıntılara geçmeden önce son günlerin bir özetini vereyim…

İnci'yi sütten kestikten sonra 3.günden itibaren her şey yoluna girdi sayılır. Bir daha hiç emmek istemedi. Ama kolumu, boynumu falan emiyor :) İlk günler çok huysuzdu. Şimdi de sürekli ilgi ve şefkat istiyor. Kucağıma gelip başını göğsüme yaslıyor. Öyle oturmak istiyor. Aynı zamanda el ele de tutuşmak istiyor. Sürekli temas istiyor yani. Kuzum benim kıyamam nasıl tatlı anlatamam…

Emdiği zamanlardaki gibi geceleri mutlaka uyanıyor. Kucağıma alıp emziğini verince geri uyuyor. Ama hala biberonla süt almıyor. Çünkü sütü sevmedi anladığım kadarıyla. Biz de blenderda muzlu süt yapıp veriyoruz onu sevdi. 1 gece hiç uyanmadan uyudu. İlk günler eskisi gibi iştahsızdı ama sanki 2-3 gündür iştahı ve yeme kapasitesi arttı gibi. O nedenle çok mutluyuz :)

Cuma günü Ataşehir Memorial'da ortopediste gittim. Muayene ve röntgen sonrası sorunum belli oldu. Kalça eklemlerimde ve omurlarımda doğumsal bazı sorunlar varmış. Hamilelik ve emzirme sürecindeki hormon değişimine bağlı olarak tablo kötüleşmiş olabilir dedi doktor. Bu kadar ağrı çekmemin ve artık topallama noktasına gelmemin nedeni buymuş. Öncelikle antienlamatuar bir ilaçla 10 gün tedavi olacağım. Geçmezse romatolojiye sevk edecek. Bakalım…

Bu arada 2-3 gündür biraz fazla çeşitli yedim, özellikle anlamsızca bir tatlı tüketimim oldu. Keyif almaya almaya künefe bile yedim ki çok anlamsız bulduğum ve sevmediğim bir tatlıdır. En son dün gece Erzurum'dan gelen babamın getirdiği kadayıf dolmasından yarım parça yemem tatlı da son noktadır. Çok tatlı geldi ve hiç beğenmedim, bana göre değil…

Neyse artık bu hafta böyle gidecek çünkü bu akşam da yıldönümümüz nedeniyle dışarda yiyeceğiz, üstelik biraz alkol de alırım. Pazar günü de günü birlik bir yeme turizmi aktivitemiz olacak. Eşimle Adana'ya gideceğiz. Ah Pegasus yaktın bizi :) ucuz bilet bulduk diye günü birlik Adana'ya gideceğiz yani.

Bugün neler yediklerime gelince…

Sabah küçük 2 dilim tam buğday ekmeği ile yapılmış kaşarlı bir tost yedim, yanında sütümü içtim. 2 dilim de domates yedim.

Ofise gelince şekersiz hazır kahve içtim, yanında 1 tane hurma yedim.

Sonra da evden getirdiğim muzu yedim. Eve gidene kadar yemek yemeye şansım olmadı, boş kaldığım anlarda da blog yazdım.

Ofisten çıkınca önce saçlarıma fön çektirmek için alt komşum Makas Kuaför'e indim. Hava yağmurlu olunca saç yaptırmak zevkli olmuyor ama özel günlerde dışarı çıkarken şart bence. Bizim evlendiğimiz gün hava güneşliydi, yazdan kalma bir gündü.


Eve geldiğimde çok açtım. 1 parça karnıyarık ve 2 tane de zeytinyağlı biber dolması yedim. Yemekleri 1 haftadır annem yapıyor. Dolmayı da kız kardeşim yaptı. Çok güzel olmuş.

Hazırlandıktan sonra 18.30'a doğru evden çıktık. Beşiktaş Plaza'daki Vogue Restoran'a vardığımızda saat 20.05'di. Tam da rezervasyon saatimizde oradaydık ama 1,5 saat trafikte kalmak beni çok yıprattı. Şekerim düştü, başıma ağrı girdi. Yolda trafik içindeki seyyar satıcılardan 1 paket Çizi kraker aldık. Neredeyse tamamını ben yedim. Mekana vardığımızda tamamen kutlama modundan çıkmıştım. Trafik stresi, açlık, dur, kalk, far ışıkları vs. tükendim resmen :( böyle bir rezervasyonumuz ve özel günümüz olmasa çoktan gideceğimiz yere gitmekten vazgeçmiştik.


Neyse ki Vogue bizi yeniden moda soktu. Hem güzel manzarası hem de şık dekorasyonu ile hemen havaya giriyorsunuz zaten. Özel günlerde her zaman gitmediğimiz özel mekanlara gitmeyi tercih ediyoruz. Anı biriktirmek için :)


Ahtapot carpaccio / Vogue
Menüyü daha önce internetten biraz incelediğim için kafamda aşağı yukarı ne yiyeceğim fikri vardı. Biraz da orada inceledikten sonra başlangıç için ahtapot carpaccio siparişi verdim. Tam benlik bir lezzeti. Çok beğendim. Üzerinde semizotu yaprakları, portakal dilimleri, 2 adet dere otlu kabak kroket ve sos vardı. Her lokmada deniz havası aldım diyebilirim. Yanında 1 minik yuvarlak ekmek yedim. Eşim de keçi peynirli güzel bir salata yedi.


Ana yemek olarak Suşi tabağı(buranın suşisi pek meşhurmuş), Jumbo karides ve Ördek arasında kaldım ama son kararım ördek oldu. Sonuçta evde ördek pişirmiyorum. Karides ve suşiyi her yerde yiyebilirim diye düşündüm. Ördek iyi pişmiş ve lezzetliydi. Küçükken köye gidince kaz yediğim için bu lezzetlere alışkınım. Başkasına ağır gelebilir. Ben seviyorum. Servis için açık renk bir tabak kullansalar daha iyi olurdu (sanırım tabaklar özel bir tasarımdı), çünkü et koyu renkliydi. Soğan yapraklarının içinde vişne sosu vardı. Daha önce Paris'te yediğim armut soslu ördek bundan daha lezzetliydi. O da Fransız mutfağı farkı galiba ;) Bu 2. ördek yiyişim.

Vişne soslu ördek / Vogue
 
 
Yemeğimin tamamını yedim. 3 parça ördek eti vardı, 2 parçası göğüs, 1 parçası baget şeklindeydi. Etin altında çok az miktarda bir pişmiş soğan ve ekmek püresi vardı. Yemek boyunca 1 kadeh beyaz şarap içtim. Eşim de dana pirzola yedi. Buraya kadar gelmişken onun yemeklerinin de fotoğrafını çektim.

Dana pirzola (mantarlı) / Vogue

Romlu milföy tiramisi, gül yapraklı dondurma / Vogue
 
 
sunum güzeldi ama bence bu tabak yine uymamış, ete daha uygun sanki
 
Son olarak kendimi şımartmak için bir de tatlı yiyeyim dedim :) Aslında doymuştum ve tatlı yeme isteğim de yoktu. Maksat deneyim olsun. Gül yapraklı 1 top dondurma eşliğinde 15 yıllık romlu milföylü tiramisu yedim. Eşim dondurmamın çoğunu yedi ama tatlımdan yemedi. Tiramisunun çok az şekerli ve acımsı bir tadı vardı, ben beğendim çünkü insanın içini bayan bir tatlı değildi. Ama eşim beğenmedi. O da unsuz yapılan bitter çikolatalı bir sufle yedi.

Bitter çikolatalı sufle / Vogue
Yemekler gerçekten çok lezzetli ve kaliteliydi. Fiyatların çok yüksek olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım. Haliyle servis elemanları da çok nazik. Özel günlerde gelmeye değer bir manzarası ve havası var. Biz gittiğimize memnun kaldık. Yıldönümümüz için güzel bir anı oldu. Ama bence romantik bir havası yok. Şık ve güzel ama romantik değil. İş yemekleri için daha uygun sanki. Mesela Kız Kulesi çok romantikti, canlı müzik vardı. 2. evlilik yıldönümümüzde de oraya gitmiştik.

2. evlilik yıldönümümüz / Kız Kulesi

5 yıl önce, zalimsin zaman!
Vogue her şeyiyle güzel bir restoran olabilir ama bir an önce lavabolarının yenilemesini yapsa iyi olur. Duvar kağıtları kalkmış, yırtılmış, bakımsız bir hal almış. Daha küçük mekanlarda çok şık lavabolar görmüştüm. Burası bu konuda sınıfta kaldı. Arkadaş madem dekorasyon ve yemek konusunda bu kadar şekilcisiniz lavabolara da bir el atın yani, ayıp...

Gidişimiz 1,5 saat sürdü ve işkence gibiydi ama dönüşümüz çok hızlı ve kısa sürede oldu. 20 dakika sonra evdeydik :) Önce uyuyan güzelimiz İnci'yi teyzesinden aldık eve getirdik. Çünkü sabah güne onunla başlamak istedik. Hayatımızın en büyük lüksü bu artık...

Bu güzel günümüzde iyi dileklerini gönderen herkese çok teşekkür ediyoruz. Darısı tüm çiftlerin başına...

7. yılımız /Vogue

Diyetisyen Serap Orak Tufan

28 Ekim Salı 2014

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-


5 yorum:

  1. Nice güzel yıllarınız olsun inş. Serap hanım.
    geçmiş olsun. bende bel ağrısından muzdaripim.

    YanıtlaSil
  2. 7. evlilik yıldönümümüz diyince bi mutlu oldum :) mutluluklar dilerim serap hanım. ben büşra :)

    YanıtlaSil
  3. 1. Daha nice yillara...
    2. Beslenmenizde iradenizi koruyabilmeniz takdire sayan.
    3. Evladinizla ve esinizle her daim mutlu olun insaallah.

    YanıtlaSil
  4. serap hanım zıt kutupların tanışma hikayesini çok merak ettim :) kısada olsa yazsanız ? bu arada nice yıllara sevdiklerinizle hep beraber sağlık ve mutlulukla...(gaziantep)

    YanıtlaSil
  5. Lasix hakkında ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...