16 Ekim Perşembe 2014

Bu sabah da yine her zaman ki kaşarlı tostumu yedim ve yanında sütümü içtim. Dün kremalı pasta yedim diye bugün hafif yemeyi düşündüm ama bakalım bugünün koşullarında mümkün olabilecek mi? :)

İnci'yi yine evde bıraktım. Öğleden sonra boşluğumda eve gideceğim. Ofise gidince kendime bir kahve yaptım. Ama çok aceleyle içtim galiba fotoğrafını çekmemişim :)


Öğlen eve geldim. Menüde ton balıklı salata var :) bol yeşillikli salata hazırladık. Üzerine 160g lık ton balıklarından koyduk. 1'er dilim tam buğday ekmeği ile beraber yedik. Ton balığı light olmadığı için salataya yağ koymadık. Limon ve tuz vardı. Evde kapari olsa koyardım. Bu salataya çok yakışıyor bence.


Salatamı koyduğum bu kase babaannemin hatırası olan porselen yemek takımının bir parçası. O nedenle çok seviyorum. 1965-66 yılında falan Almanya'dan almışlar. Babaannem vefat ettikten sonra annem hatıra olarak almış, sonra da bana verdi. Markası Seltmann Weiden Bavaria. Tam benim tarzım güllü, çiçekli :) keşke bu takımın fincan takımı da bende olsaydı...

Ofise dönmeden önce kahvemi de içtim. Bu sefer yanında 1 tane hurma yedim. Tatlıseverler için kahvenin yanında yiyecekleri 1 tane kuru hurma tatlı ihtiyaçlarını karşılayacaktır.


Eskiden Perşembe akşamları lahmacun akşamı yapıyorduk, çünkü Aramızda Kalsın dizisi olduğu için o akşamlar canımız lahmacun istiyordu. Dizide her bölümde mutlaka lahmacun yiyorlar :) Biz de çözümü öncesinde lahmacun yiyerek iştahımızı bastırmakta bulmuştuk :) O alışkanlık devam ediyor. Ama bu akşam pide de söyledik.


1 bardak ayranla beraber tabağımda gördüğünüz ince hamurlu kıymalı ve kuş başılı pideleri de yedim. Aslında doymuştum ki eşim ona fazla gelen 1/2 lahmacununu bana verdi. Hazır dürüm yapılmış lahmacuna hayır diyemedim.

Akşam fazla yediğim için başka birşey yemedim. Belki çok az çekirdek yemiş olabilirim. Ama fotoğrafını çekmeye değmemiş :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

16 Ekim Perşembe 2014

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Merhabalar :) Blogunuz bir harika! Acaba pideyi lahmacunu nereden sipariş ediyorsunuz? Ataşehir'de dişime göresini henüz bulamadım da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim mahallede Baraj Yolu Caddesin'de Konyataş Pide Salonundan sipariş veriyorz. Gayet memnunuz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...