140. GÜN

8 Temmuz Cuma

Cuma günleri uzun zamandır kendime "Free Friday" ilan ettiğim için yarım gün çalışıyorum. Bu motivasyonla işe gelmek çok zevkli. Tabi bunu yapma nedenim Cumartesi günleri çok yoğun çalışmamdan kaynaklanıyordu. Kimse çalışmayı sevmediğimi düşünmesin, tam bir işkoliğim :)

08.30
1 bardak soğuk süt (her sabahki ritüelim)

10.00
1 yuvarlak beyaz ekmek
1 dilim kaşar peyniri

Bu öğleden sonramı başka bir arkadaşımla geçireceğim. Akşam eşim de bize katılacak...

Arkadaşımla Palladium'a gittik. Benim favori mekanlarımdan olan Cook Shop'da yemek yiyelim dedik. Yine Enginarlı salata klasiğim...


13.30
1 kase sebze çorbası (çok güzeldi)
Enginarlı salata (her zamanki gibi harikaydı, üstündeki parmesan dilimlerine hastayım...)
1 küçük yuvarlak ekmek (çok az zeytinyağına batırdım)
1 adet incir (arkadaşımın salatasından)

Biraz gezme sonrası kahve molası...

16.00
1 fincan az şekerli Türk kahvesi

Akşam yemeğimizi güzel bir yerde yemek istedim, bu Pazartesi eşimle tanışma yıldönümüzdü ve kutlamamıştık. Hazır bizi tanıştıran arkadaşımız Dilek yanımızdayken bir kutlama yemeğine karar verdim :) Daha önce Bağdat Caddesi'nde gittiğim güzel bir restoran vardı, kutlama yemeği için uygun bir yer. Gidip şöyle kadehimizi kendimize kaldıralım. Saloon'a gidiyoruz...Bu restoranı seviyorum :)

20.30
1 dilim acılı domatesli ekmek (çok açtık yemeği bekllerken yedim)
Deniz mahsullü linguini (tam benlik harika bir makarna geldi, porsiyonu çok büyüktü. 2 adet jumbo karides, 6-7 tane kabuklu midye, 2-3 halka kalamar içeriyordu. Tadı harikaydı. Tam benlikti :) dikkat bu makarna soğumuyor...)
1 kadeh pembe şarap (çılgınlığım devam ediyor, takıntıya dönüştü galiba)

Caddede yürüyüş...

Gloria Jeans'te kahve keyfi...

22.00
1 bardak buzlu latte

Yeter artık yemeyim değil mi?

Toplam 1,5 litre su

Günün değerlendirmesi :
Hafif başlayan günüm ağır ve kalorili sonlandı. Ama buna değerdi. Öğlen yemeği olarak tercih etsem daha iyi olurdu. Ama akşam yemeğine kadar o kadar acıktım ve şekerim düştü ki sonum makarna yani hamur tercih etmeye mahkumdu. Diğerleri et yediler :) ben hamur :( bu konuyu kapatalım...

8 Temmuz Cuma

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com

5 yorum:

  1. serap hanım çok tatlısınız, açık sözlülüğünüz (özellikle bitiriş cümleniz) muhteşem. en başından beri takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. serap hanım mükemmel bir blog hazırlamışsınız. bloğunuz yeni keşfettim ve 2-3 günde tüm yazılarınızı okudum. sabırsızlıklada devamını bekliyorum..=)))))

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim, umarım faydalı olur :)takip etmenize çok sevindim. Çevrenizle de paylaşırsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. Serap Hanim, basindan beri beslenme gunlugunuzu takip ediyorum ve her gun, yeni gunleri ekleyip eklemediginize heyecanla bakiyorum. Gecen gun ben de sizin daha once de soz ettiginiz bu enginarli salatadan yedim. Normalde salata siparisi verirken yagsiz istedigimi belirtiyorum ama bu sefer unutmusum ve salata bence cok fazla yagliydi. Yagsiz yemenin de iyi bir sey olmadigini biliyorum, az da olsa yag eklemeye calisiyorum ama enginarli salatadaki yag miktari beni korkuttu, aslinda hic de hafif bir sey yemedigimi dusundurttu. Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Demek ki sizin şansınıza öyle rastlamış. Çünkü bana hiç o kadar yağlı bir salata sunulmadı. Belki her dükkanda farklı bir uygulama yapılıyordur. Ama tabi ki çok yağlı bir salata tercihim olmaz. Tamamen yağsız olması da gerekmez. Örneğin Num Num salatalarına mayonezli bir sos yapıyor. Onu yemektense burger yemek sanırım daha anlamlı olur. Zaten yeşillikler yağlı sosları pek kaldırmıyor tat olarak uyumlu değil bence.
    Siz yine de az yağlı sipariş verin bence :) yorumunuz ve takibiniz için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...