360. GÜN

13 Şubat Pazartesi 2012

Uzun zamandır yaptığım gibi yine kahvaltımı evde tost olarak yedim.

08.45
1 fincan süt
Kaşarlı tost (önceki günlerin fotoğraflarından nasıl olduğunu gorebilirsiniz. Bu uyarı yeni takip etmeye başlayanlar için tabi ki)

10.00
1 kupa kahve

Öğle yemeğimi yine Ataşehir Değirmen'den sipariş vereceğim. Bu aralar canım kırmızı et istiyor ben de menüden ona göre tercih yaptım. Aslında genelde sebzeli menüsünü tercih ediyorum.


12.30
15-16 parça kuşbaşı etli yemek
Makarnanın 1/4'ü (tadını hiç beğenmedim)
1 kase cacık

14.30
1 fincan Türk kahvesi


16.00
1 kupa yeşil çay
2 dilim Wasa

Akşam yemeğinde canım kurufasulye istedi. Evde de eşime uygun yemek olmadığı için bu tercih ikimize de uydu. Ataşehir Çömlek'e gittik.


20.00
1 porsiyon etli kuru fasulye (6-8 kaşık vardır ölçmedim)
4 kaşık pilav (yarım porsiyon sipariş verdim)
Birkaç parça turşu

Meyve ustası kocam meyvemi de hazırladı.


22.30
2 adet kivi (4 kivi doğramış)
3-4 dilim elma

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Bugün sağlıklı yemekler yedim. En sağlıksız olan kısmı turşuydu. Bu kadar tuzlu yiyecekler sağlıklı değildir. Ödem yapar, su tutar, yatkınlık varsa tansiyonu tetikler. Ama ben turşu seviyorum, çünkü tatlıcı olmadığım için tuzlu tatları severim. Fazla yememek lazım tabi...

13 Şubat Pazartesi 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

5 yorum:

  1. fazla fazla sağlıklı bir gün olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. gunun 2 ogununu de disarda yemeginize ragmen saglikli bir gun olmus. Benim yasadigim yerde porsiyonlar buyuk oldugu icin disarda yemek sorun oluyordu ama ben artik yavas yavas yiyip doyunca birakiyorum. Hepsini yemek zorunda degilim ki?

    YanıtlaSil
  3. Bir diyetisyen olarak sürekli sağlıklı beslenin şeklinde bir eleştiri yapmak istemiyorum sakın beni yalnış anlamayın ama galiba bakın herşeyi yiyiyorum ama kilo almıyorum haydi gelin sizide zayıflatayım hem yiyin hem zayıflayın mesajı var bu blogta (bknz reklamlar) :P
    Kilo vermek isteyen mesela 70 kilodaki ben bu yediklerinizi yersem sene sonunda obezite sebebiyle sizedava açabilirim :)

    YanıtlaSil
  4. haksızlık etme arkadaşım sen obezite olabilirsin ama zaten beslenme şekilleri farklı farklıdır. kişinin metebolizmasına vs. göre değişir. serap hanımın ılk günden buyana tüm yazılarını okudum şuan da bu yazısını okumaktayım herşeyden az az yiyo çok yerse de sabahına telafı ediyor. bir yazısını okuyarak eleştirmeyin

    YanıtlaSil
  5. serap hanımcım ofiste içtiğiniz kahvenin ölçüsü nedir yani kaç kaşık kahve

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...