61. GÜN

Yine kış günü gibi bir güne başladık :( Geçen sene bu zamanlar ne kadar sıcaktı. Hatta 23 Nisan'da Bozcaada'ya gitmiştik. Harika güneşli günlerdi...

08.00
1 su bardağı süt (sabahlarımın vazgeçilmezi! 20-30 yaş arasında kalsiyum emilimi en fazladır. 30'lardan sonra emilim biraz azalıyor ama hayat boyu düzenli kalsiyum alımı için süt ve süt ürünlerini de düzenli yemek gerekiyor)

10.00
1 adet Activia kahvaltım (üzerinde biraz mısır gevreği olan Activia. Bu 2. alışım zamansızlıktan kahvaltı yapılamadığında iyi bir ara öğün olabilir. Ama kahvaltı olarak asla bana göre değil bununla doyamam!)

12.00
4 kaşık bezelye yemeği
5 kaşık dolusu bulgur pilavı

14.00
2 adet kuru erik (Peyman)
5 adet çilek

15.00
Yeşil çay

17.00
2 dilim Wasa
2 kaşık yağlı lor peyniri
Lipton elma tarçın çayı(piramit poşet)

19.30
2 adet kuru erik

Evde yemek yok ve yine en kolay yapılacak yemek makarna ve hazır köfte! Neyse ki yarın için yemek yapmaya zamanım olacak bu akşam. Ofise de yanımda götürürüm.

21.00
4 adet ızgara köfte
1 kupa dolusu domatesli makarna
1 yemek kaşığı Kühne bin ada sosu

Tek şekerli Türk kahvesi

22.00
15 adet çağla (midem çok ağrıdı)

00.30
2 kaşık dondurma!(bu saatte yemesem iyiydi ama eşim maç izlerken dondurma yiyordu ben de 2 kaşıkla ucuz atlattım)


Toplam 1,5 litre su

Günün değerlendirmesi :
2 akşamdır bisiklete binmeye zamanım olmadı. Olsun en azından gün içinde düşük kalorili ve sağlıklı beslendim. Cuma tartılmayı düşünüyorum.

20 Nisan Çarşamba

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

2 yorum:

  1. ne kadar güzel yapıyorsunuz. bende mi acaba bir günlük tutmaya başlasam. doğumdan sonra diyetisyen desteği ile 70 kiloya kadar düşmüştüm ama şimdi tam 90 olmuşum. dün spora başladım birde diyete başlasam.... ahh ahhh :(

    YanıtlaSil
  2. Serap Hanım ve takip eden tüm arkadaşlara günaydın.
    02.05.2011 tarihinde kızım ve benim diyetisyen randevumuz var. O güne kadar tartılmamız yasak.Biz de çok büyük bir merakla o günün gelmesini bekliyoruz.Her ikimizde kilo verdik ama acaba kaç kilo:))
    Tatlı krizleri için diyetisyen bazı püf noktaları verdi. Haftada bir kez çok küçük bir parça bitter çikolatayı damağınızın tavanına yapıştırın,hem uzun zamanda tüketirsiniz hem de nefsiniz körelir dedi.Sizinle de paylaşmak istedim umarım yazmamın bir mahsuru yoktur.
    Sevgilerimle,
    Şehri Abay(İzmir)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...