141. GÜN

9 Temmuz Cumartesi

Bu Cumartesim çok yoğun, yaz gelmesine rağmen sadık danışanlarım programlarına devam ediyorlar. Ara ara tatile gidiyorlar ama tatil bitince yolumuza devam ediyoruz. Yaşam tarzı değişikliği kısa sürede olan birşey değildir.

Dün akşam çok yediğim için bu sabah çok aç değildim.

08.00
1 bardak süt

10.30
2 dilim ekmek
1 dilim kaşar peyniri

İş çıkışı gezmeye kadar verdik. Arkadaşımızı da alıp Üsküdar'a gittik. Daha önce köfte yediğimiz restoranda (Filizler Köftecisi) yemek yedik ve biraz da Kız Kulesi manzarası izledik :)

14.30
1 porsiyon Filizler köfte (yanındaki pilavı/2 kaşık kadar ve pürenin yarısını yedim)
1 bardak köpüklü ayran
3 kaşık çoban salata
1 adet kornişon turşu
1 dilim ekmek

Hazır İstanbul trafiği azalmışken, heryere kolayca gidip gelme imkanı doğmuşken yine Vaniköy'e Alperenler çay Bahçesine gidelim dedik. İyi ki de gitmişiz. Çünkü orada otururken en sevdiğimiz sanatçılardan biri olan NEV'i görmüş olduk. Hatta bize katılıp masamızda sohbet etti, gerçekten mutlu olduk )

15.30
1 Türk Kahvesi

16.30
1 adet light cola (nadiren içerim)

Sahilde oturmak, NEV ile sohbet etmek, boğazı seyretmek, Türk kahvesi içmek bana çok iyi geldi. Bu şehirde yoğun çalışıyoruz, trafikten bunalıyoruz ama en azından 1 fincan kahve içerken denizi izlemek herşeye değiyor bence. Bir Ankaralı olarak deniz olmayan bir şehirde büyüyen herkes beni anlayacaktır...

Kocamın canı çiğ köfte istedi. Elazığlı olduğu için çok güzel çiğ köfte yapar. İçine çiğ kıyma koyulması başta itici gelse de yapılıp bittikten sonra yememek mümkün değil. Malesef bir profesyonel olsam da damak tadım her zaman ön planda geliyor :) Çiğ köfte de yerim, suşi de, çiğ sucuk da, kokoreç de hatta işkembe çorbası da. Ama çok sık olmuyor tabi. Sanırım biraz keyif insanıyım :)

20.00
10-12 tane çiğ köfte (eşim tarifimi vermem diyor :)
1 kase cacık
Bol yeşillik (nane, kıvırcık )

Akşam arkadaşlarımızla Moda'da buluşacağız. Geleneksel yazlık Moda çay-çekirdek-dondurma-waffle akşamlarımızdan birini yapacağız.

22.00
Tek şekerli 2 çay
1 kase dolusu olacak kadar çekirdek
Bol sohbet :)

00.00
1 top dondurma (karamel ve kaymaklı karışımı) Ali Usta'dan
1 adet kestaneli petifür Kemal Usta'dan

Bugün artık bitsin yoksa ben yemekten çatlayabilirim...

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Gördüğünüz gibi bol gezmeli ve yemeli bir gün oldu. Neyse ki porsiyonları çok abartmıyorum. Ama diyet yapan biri olsam bu kadar da yememem gerekirdi. Çeşit her zaman olabilir ama porsiyonlar ufak tutulmalı. Sanırım meyvesiz bir gün oldu :(

9 Temmuz Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com

1 yorum:

  1. Nev çoközel bir sanatçı..bütün şarkıları çok güzel ve anlamlı..:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...