17 Aralık 2013 Salı

İnci 6 aylık
Bugün 6. ay sonu kontrolümüz ve aşılarımız için doktora gitme günümüzdü. Randevumuz 10.30'da olduğu için sabah erken kalkıp hazırlandık. İnci'ye aşıya gidiyoruz diye anlattım ama o giyinip dışarı çıkınca gezmeye gidiyoruz zannettiği için keyfi çok yerindeydi :) Kıyamam bebeğime…

Kahvaltımı 09.00'da yaptım.

09.00
1 bardak süt
Kaşarlı tost (2 dilim tam buğday ekmeği arasında)
2 tane yeşil zeytin
1 çeri domates

Tam 10.30'da annem, babam ve İnci ile LifeMed Tıp Merkezi'ne gittik. 6. ay sonu verilerimiz şöyle: İnci'nin boyu 68 cm, kilosu da 7060 gram. Doktorumuz Esra Dolar son durumumuzu beğendi :) Aşılarımızı da yaptıktan sonra İnci'nin beslenmesini konuştuk. Bu ay artık sabah kahvaltılarımıza başlıyoruz…

Doktordan sonra Bağdat Caddesi'nde 1-2 vitrin turundan sonra yemek yemek üzere geçen ay da gittiğimiz Ekspres İnegöl Köftecisi'ne uğradık. Artık her doktor sonrası burada yemek yiyeceğiz galiba. Çünkü köfteyi çok beğendik.

12.15
1 porsiyon İnegöl Köfte (tabakta 5 tane var ama aslında porsiyonda 10 tane var. Kalan kısmını sonra sıcak sıcak getiriyorlar, bu arada patates kızartmalarının hepsini yedim çünkü hazır önceden kızarmış endüstriyel patates değil bildiğimiz ev patatesiydi)
1 bardak ayran
1 lokma da ekmek yedim onu da bu süper turşuya batırdım, zaten çok tuzlu geldiği için fazla yiyemedim



Hava çok soğuktu. Biraz yürüdükten sonra ısınmak ve sıcak birşeyler içmek için Kahve Dünyası'na gittik.

Kalorisini falan hiç düşünmeden salep siparişi verdim. Aslında bana göre çok tatlı bir içecek ama çok üşümüştüm, cazibesine dayanamadım. Zaten yılda 1 bardak ancak içiyorumdur. Yanındaki çikolatayı yemedim. Kızım uyanınca da onun anne sütünü eritip verdim. Dışarda çok vakit geçireceksem ve de emzirmek için uygun ortam yoksa bu şekilde süt eritip besliyorum. Önceden sağdığım ve buzlukta depoladığım 1 poşet anne sütünü alıp küçük kahve termosuna koyuyorum. Bir de biberon alıyorum. Gittiğim yerde 1 kase kaynar su isteyip eritip İnci'ye veriyorum.

İşimiz bitince eve döndük. Sonra saat 16.00'da ofise gittim. Geç çıkacağım için bir ara öğün tüketerek açlığımı giderdim.

17.00
2 dilim Wasa delikatess
4 yarım ceviz


Akşam yemeğimi 20.00'de yedim. Eve gelince önce kızımla ilgileniyorum.

20.00
2 kepçe köfteli şehriye çorbası (annemin icatları)
1 tabak dolusu yeşil mercimek (8-9 kaşık dolusu)
1 dilim tam buğday ekmeği


Yemekten sonra 1 fincan kahve içtim. Yanında bir şey yemedim.

İnci bütün akşam uyumadığı için maalesef blog yazamadım.

Bu arada 1 tane kivi yedim.

Geç saate kadar oturunca acıktım ve yatmadan bir süre önce 2 tane Konya gevreği ve 1 küçük yoğurt yedim. Bu gece aç yatmadım :)


Kış olduğu için su ihtiyacımız biraz azalıyor ama ben yine de çok dikkat etmeye çalışıyorum. Günde 2 litre mutlaka içiyorum. Özellikle emziren annelerin su tüketimine çok dikkat etmesi gerekir...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

17 Aralık 2013 Salı

8 yorum:

  1. Ekspres İnegöl Köftecisi hakkında bende bir yazı yazmıştım. kendilerinin yıllardır (nereden bakarsanız 10 yıldır köfte yiyorum oradan) tadı değişmiyor. hep aynı kalitedeler. birde biraz gelenekselciler sanırım mekana girince kendimi geçmişte buluyorum :) o su bardakları çatal bıçakları masa sandalyeleri :)


    Ekspres İnegöl Köftecisi'nin hemen yanında Baylan pastanesi'ne de uğrayın bir gün derim. Kup Griye adlı tatlıları eşsizdir.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. maşallah inci'ye... bizim buralarda(gaziantep) mercimeği bulgurla pilavını yaparlar.diyette olunca ağır geliyordu.böyle denemeliyim mutlaka :) gülnur

    YanıtlaSil
  3. oyyy çok tatlııııııı :) MAŞALLAH

    YanıtlaSil
  4. serap hanım birşey sormak istiyorum eğer değerlendirme yapacak olsanız ekspres köfteyi mi tercih edersiniz yoksa ramiz köfteyi mi?

    YanıtlaSil
  5. ben bu kadar yesem kilo alırım :) bu arada maşallah inci kızımıza...

    YanıtlaSil
  6. maşallah inciye hiç 6 aylık gibi durmuyo bakışları :)

    YanıtlaSil
  7. Ekspres İnegöl mükemmeldir, zaten çok uzun yıllardır ayakta kalması başka türlü mümkün olmazdı, garsonları bile yıllardır aynı :)

    YanıtlaSil
  8. size birşey sormak istiyorum kilo alma gibi bir zorundalığınız olsa neler yerdiniz? nasıl beslenirdiniz? benim için sizin fikirleriniz çok önemli yanıtlarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...