132. GÜN

30 Haziran Perşembe

Bu sabah yine erken başlıyorum ama çok da yoğun bir gün sayılmaz...

08.00
1 bardak süt
1 adet muz

09.30
Kahvem :)

Bu sabahki kahvaltımı sadece süt ve muz ile yaptım. Hafif olsun istedim :)

Öğle yemeğimi yine Değirmen'den sipariş verdim. Bilin bakalım ne? :) Tabi ki Ispanakkkk! Şansıma menüde Ispanak graten varmış, hiç hayır der miyim?

12.30
Ispanak graten (bu da az yağlıydı, graten yemekler genelde çok soslu ve yağlı olur ama bu sefer şansıma bol ıspanaklı, az kaşar peynirli ve az yağlı türü rastladı)
4-5 kaşık erişte (yaşasın hamur yemek!)
2 kaşık yoğurt

16.30
Yeşil çay
3 adet Peyman kuru erik

Akşam yemeğimizi kardeşim, eşi ve Berra ile Palladium'da yemeye kara verdik. Saray Muhallebicisi'ndeki yemekler de fena değil. Orada yiyeceğiz

20.00
1 kase bol tavuklu şehriye çorbası (biraz tatlı yemek için yemeği az yedim)
1 dilim ekmek
1/2 porsiyon Saray Muhallebisi (buna bayılıyorum)

23.30
1 dilim salam
1 dilim ekmek (yemekte az yediğim için acıktım tabi)

Toplam 2 litre su

Günün değerlendirmesi :
Yine mi ıspanak dediğinizi duyar gibiyim :) öyle rastladı ne yapayım?:) Ispanakta bolca folik asit vardır. Biraz da demir, ama asma yaprağındaki kadar çok değil. Saray Muhallebisi hafif bir tatlıdır. Nadiren canım tatlı ister. Bu gün de onlardan biri. Çocukluğumdan beri muhallebi tatlılarını çok severim, hatta ilk tercih ettiklerim onlardır.

30 Haziran Perşembe

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com

4 yorum:

  1. Merakimi bagislayin Serap Hanim, gece tekrar acikmanizin sebebi az yemis olmaniz mi yoksa yediginiz tatlinin kan sekerinizi yükseltmis olmasi mi?

    Tesekkürler,

    Demet

    YanıtlaSil
  2. Bence az yemiş olmam çünkü karnım gurulduyordu :) sadece şekerim düşse titreme, uyku hali, sinirlilik olurdu.

    YanıtlaSil
  3. saray muhallebisinin bir porsiyonu kaç kaloridir dersiniz? hafif dediniz ama tadı bana ağır geldi de . büyük bir de porsiyonu zaten 500-600 var mıdır? ve genellikle saray muhallebicisini tercih ediyorsunuz buranın yemekleri daha mı yağsız mantıken tam tersi gibi geliyor da.. en kısa sürede cevaplarsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahminimce 1 porsiyonu en az 300 kcal vardır. Zaten ben asla 1 porsiyonu tek başıma yemem çünkü fazla tatlı geliyor. İçim bayılıyor. Diğer tatlılara göre daha hafif aslında.
      Buranın yemeklerini beğeniyorum ve her şubesinde aynı standartı sağladıkları için hoşuma gidiyor. Yemekler tabi ki yağlı, zaten yağlı olmasa bu kadar lezzetli olmaz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...