316. GÜN (Yılbaşı Akşamı)

31 Aralık Cumartesi

Bugün ilk randevum 09.00'da ve sadece 3 kişi olduğu için işim uzun sürmeyecek. Öğle namazı ile Simla'nın babası için son görevimizi yapacağız :( moralimiz çok bozuk, iştah falan kalmadı...

08.30
1 fincan süt


09.30
1 kupa kahve
1/2 paket Wasa sandviç (bunların içindeki peynirin tadı iğrenç bence, o nedenle ancak 1 parçasını yiyebildim 35 kcal)


İşim bitince eşimle beraber Moda'ya gittik. Aslında hiç acıkmadım ama birşeyler yemem lazım. Kadıköy'de Saray Muhallebicisi'ne gittik.


11.40
1 kase tavuklu şehriye çorbası
2 kaşık tavuklu pilav

Öğle namazına yetişmek üzere Moda'ya gittik. Bu katıldığım 2. cenaze töreniydi. Biz de dahil olmak üzere herkes çok üzgündü tabi ki. Bu kadar değerli bir insanla keşke hayattayken tanışabilseydim... Nur için yatsın...

Hayatın gerçekleri ile yüzleşip, yılbaşı eğlencesi modundan tamamen çıkmış olarak eve döndük. Ben yine mutfağa girip yemek yapmaya başladım. Aslında akşama kimsenin gelmeyeceği belli oldu ama sanırım benim birşeyler pişirip rahatlamaya ihtiyacım var....


Ortaya çıkanlar, bolca mercimek köftesi, light mayonezle yapılmış rus salatası, süzme yoğurtlu közlenmiş patlıcan, acuka-cevizli sarımsaklı salça, pudingli bisküvi pastası.


Başka bir arkadaşım bizi evine davet etti. Ben de evdeki mezelerin bir kısmını ve tatlıyı aldım, gittik. Buyurun size 2 diyetisyenin olduğu bir yılbaşı yemeği sofrası :) 


Akşam boyunca hiç kuruyemiş ve cips yemedim. Belki 1 tane cips yemişimdir. 2 tane de üzüm yedim. Ama tabağımı doldurdum ve tamamını yedim. Kaç gündür gerek hasta olduğum için gerekse moralsizlikten az yediğim için bu akşam yemeyi hak ettim. İcabına sonra bakarız...

21.00
1 tabak dolusu meze


Sonra 1 parça daha börek yedim :)
Ana yemek yemedik, çünkü o kadar çeşit vardı ki gerek kalmadı. Fotoğrafta tabağımda gördüğünüz herşeyi yedim. Ekmek falan yemedim.

Akşam boyunca 2-3 kadeh de kırmızı şarap içtim. Sanırım kadehler fazla dolu değildi çünkü beni hiç etkilemedi :)


Saat 00.00 'dan sonra sanırım 01.00 civarında tatlı faslına geçtik. Benim pastam da dahil olmak üzere 5 çeşit tatlı vardı! İyi ki tatlıyla aram çok yok ona rağmen ben de yedim...

01.00
Tatlı tabağı (tabağımdakilerden sadece 1/4 ayva tatlısı ve 1 dilim çilekli pastayı yedim. Diğerlerine dokunmadım. Kendi yaptığım tatlıdan da yemedim ama herkes çok beğendi mutlu oldum)

Arkadaşım Ceylan ve eşine bizi de davet ettikleri teşekkür ediyorum. Herşey o kadar güzel hazırlanmıştı ki, ellerine sağlık...

Ve böyle bir şekilde 2012 yılına girdik. Acı tatlı anlarla dolu bir günde...

Toplam 2 litreye yakın su

Günün değerlendirmesi : 
Değerlendirme falan yapmıyorum bugün yeni yıl akşamı herşey serbestti :)


31 Aralık Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

14 yorum:

  1. yeliz gültekin6 Ocak 2012 21:56

    öncelikle başınız sağolsun serap hanım. o nasıl bi meze tabağı öyle hele tatlılar... herşey çok güzel görünüyor . çok da fazla kaçırmamışsınız:)

    YanıtlaSil
  2. hiç kaçırmamışsınız dengelemeniz gerekmiyor ki :)

    YanıtlaSil
  3. Yediğiniz ekmeğin türünü sıkça değiştirdiğinizi görüyorum. Her alışta farklı alıyorsunuz sanırım. Ekmeğimizin çeşidini değiştirmeli miyiz arada? Mesela hep ruşeymli ekmek, kepekli ekmek yemek yerine, bir paketi ruşeymli, bir sonrakini tam buğdaylı, diğerini çok tahıllı olarak değiştirmek metabolizma hızı açısından daha mı faydalı?

    YanıtlaSil
  4. merhabalar :) yaşam tarzınızı çok beğeniyorum, yalnız dikkatimi çeken birşey var tatlı isteğiniz... ben tatlı yemeden duramıyorum ancak siz de böyle bir şey pek yok:) bunu nasıl frenleyebiliriz? krom hapları dengelemek için etkili olur mu?

    YanıtlaSil
  5. Sürekli tek tip beslenmek beraberinde eksiklikler getirebilir. O nedenle ekmeğin türünün ara ara değiştirilmesi en doğrusudur. Damak tadınız esnekse ve denemekten kaçınmıyorsanız farklı ekmekler hatta besinler denemeniz faydalı olacaktır. Örneğin sürekli pirinç pilavı yemeyin, bulgur, şehriye, kara buğday, buğday ile yapılmış pilavları da deneyebilirsiniz. Bu şekilde farklı vitaminler, mineraller, aminoasitler vb. almış olursunuz. Yoksa metabolizmayı hızlandıran birşey değildir. Ama şaşırtabilir...İlginize teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Krom destekleri iştah kontrolünde yardımcı olabilir. Ama en önemlisi kendinizi telkin etmenizdir. Tatlı yemenizi tetikleyecek biyolojik bir sorun yoksa yemenizdeki tek neden sevmeniz ve psikolojik bağ kurmanızdır. Tatlı yerine meyve yiyin ve devamlı tatlı hayalleri kurmayın. Ben öyle yapıyorum. Sevmesem bile düşündükçe canım ister çünkü :)
    Beğeniniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. O yoğunluğunuz arasında bir de burdan danışmanlık yaptığınız için ben teşekkür ederim asıl. Son soru :) Fish fingerslar, fırında ya da yağsız tavada ısıtıldığında kilo kontrolü/diyette tüketilmeye uygun mudur?

    YanıtlaSil
  8. Fish fingers ürünler önceden yağda işlem gördüğü için diğer dondurulmuş ürünlere göre daha kalorilidir. Ben de aldığım zaman fazla yememek kaydı ile (3-4 parça kadar) yağsız teflon tavada veya mikrodalgada pişiriyorum. En azından tekrar yağ işlemi olmamış oluyor.
    Rica ederim, vaktim olduğunca tabi ki cevaplarım.Gecikmeyle de olsa :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim tekrar :) Siz de şunu düşünüyor musunuz merak ediyorum, yediklerinizi yazmaya başladıktan sonra insan daha kontrollü oluyor. Nasıl ve niye bilmiyorum ama mesela sizin başlarda daha sık ve fazla yiyordunuz diye hatırlıyorum, belki de yanlışım vardır. Kişisel olarak bana olan bu oldu mesela. Kilo vermem değil hatta almam gerekse de, yazdığımda kontrollü gidiyor ister istemez.

    Bu arada size genel kilo kontrolü için danışmak için de başvurabilir miyiz ve randevu alabilir miyiz? Randevu almak için ofisinizi aramamız mı gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle haklısınız, yazmaya başladığımdan beri yeme davranışım daha kontrollü oldu. Bazen tam birşey yiyecekken burada yazınca utanma belasından yemekten vazgeçtiğim oluyor :)
      Randevu için seraporak@gmail.com adresime mail atabilirsiniz veya ofis numaramdan ulaşabilirsiniz.
      Sevgiler...

      Sil
  10. Merhabalar Serap Hanım bir sorum olacaktı. Ben günü tatlısız geçiremeyenlerdenim. Neredeyse her gün tatlı yiyorum ama belirli bir ölçüde. Sizde sakıncalı mı? Bilgilendirirseniz mutlu olurum:)

    YanıtlaSil
  11. Aslında tatlı hiç ihtiyacımız olmayan sadece kendimi şımartmak ve ödüllendirmek istediğimiz bir yiyecek türüdür. Ömür boyu tatlı yemeseniz hiç bir eksikliği olmayacağı gibi harika da birşey olur. Ama bence sevdiğiniz şeyleri sık olmamak şartıyla küçük porsiyonlarda yemelisiniz. Bu tatlı bile olsa böyle olmalı. İnsan sosyal bir varlıktır. Tüm zararlı ve gereksiz şeylerden soyutlanamazsınız. Ama hergün yemeyin. Yemedikçe tatlı ihtyacınız azalacaktır, göreceksiniz :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. fotograflar berbat...üzerinde durman gerekiyor..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye ki? 1.Benim asıl işim fotoğrafçılık değil. 2.Senin göz zevkine hitap etmek zorunda değilim. 3.Bence gayet güzeller, her zaman önce kendi fikrimi önemserim. Adını soyadını ve hangi konuda profesyonel olduğunu yazsaydın daha ciddiye alınabilirdin ama kusura bakma...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...