338. GÜN

22 Ocak Pazar 2012

Bu sabah yine Berra'nın yanımıza gelmesiyle uyandık. Ama nedense öperek uyandırmayı tercih ettiği kişi eşim oluyor. Biz neciyiz burada anlamadım? Teyze olan benim !
Sonra geri gitti bir süre daha uyudum...

11.00
1 fincan çay
2 dilim sucuk
1/2 dilim beyaz peynir 
2 tane iri yeşil zeytin
2 yumurtanın sarısı (neredeyse) + çok az beyazı
3 kalın dilim beyaz ekmek

14.00
1 Türk Kahvesi

Evde sıkıldık, değişiklik olsun diye İstinye Park'a gitmeye karar verdik. Giderken trafikte bir sorun yaşamadık ama otoparka girmemiz tam 1 saatimizi aldı, yer bulmak ne mümkün. Geldiğimize pişman olduk. Hiçbir avm'yi bu kadar dolu görmemiştim. Yemek yiyecek yer bulmak için bile en az yarım saat harcamışızdır. Bir daha asla bir Pazar günü buraya gelmem...

Alt katta adını şu an hatırlamadığım makarnacıda makarna yemek istedim. Ama verdiğim paraya değecek kalitede bir makarna asla değildi. Pazar gününün yoğunluğundan mıdır bilemiyorum hem müşteri ilgisi hem de yemeğin kalitesi çok vasattı. Sanırım bir daha bu restoranda yemek yemem, hem pahalı  hem de özensiz...


17.00
1 porsiyon alfredo soslu biftekli fettucine (kremalı, lezzetli ama çok kalorili)

Biraz gezip sonra geri döndük. Sanki sadece yemek yemeye gelmişiz gibi oldu. Kahve içecek yer bile bulmak mümkün değildi.

Eve gelince yemek yaptım. Hafta içine 1 tencere kıymalı kapuska (annem yaptı) ve etli kurufasulye hazır :) elime sağlık

Yediğim kremalı makarnayı uzun süre sindiremedim ve acıkmadım...


20.30
1 adet rezene çayı (sindirime iyi gelir)

21.30
1/2 armut ve 1/2 portakal

Toplam 2 litreye yakın su

Günün değerlendirmesi : 
Kahvaltı hariç beslenme yönünden keyifsiz bir gündü. Ben ne zaman kremalı makarna yesem sindirim problemi yaşıyorum. Her seferinde bir daha yemeyeceğim diyorum. Zaten aslında uzun süre de yemiyorum. Oldu bir kere yine pişmanım...

21 Ocak Pazar 2012

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

8 yorum:

  1. etin hangi kısmını alıyorsunuz? en yağsız olan kısmı neresidir? 100 gr da ortalama kalorisi kaçtır? yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacağım yemeğe göre aldığım kısımlar değişiyor ama genelde az yağlı kıyma alırım. Kuzu ve dana etini tercih ederim. Koyun eti pek almam. Ortalama 100 g kırmızı et 220-250 kcal enerji içerir. Pişirme tekniğine göre bu değer artar veya azalabilir.
      Sevgiler :)

      Sil
  2. Hergün mutlaka sitenize girip bakıyorum neler yazmışsınız diye.
    Sitenizi keşfetmeden önce yaşadığım hipoglisemi ataklarımı yazdıklarınızı kendime rehber edinerek çok çok azalttım.
    Bütün paylaşımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza çok sevindim, takip ettiğiniz ve beğendiğiniz için de çok gurur duydum :) Çok teşekkür ederim, sevgilerimle...

      Sil
  3. Kalori sayıyor musunuz? Light ürünler konusunda ne düşünüyorsunuz? Light ekmeklerin bir zararı ya da enerjiyi çabuk düşürmesi gibi etkileri var mıdır acaba? Öğünlerde alınması gereken ekmek miktarı ne kadardır ve çorba ekmek yerine geçer mi? Yağsız ya da yüzde 1 yağlı sütler, yoğurtlar ve peynirler konusunda ne düşünüyorsunuz? Son olarak da sağlıklı bir beslenme planında hangi ekmek tüketilmeli? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, yazılarınızı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalori saymıyorum, hatta diyet yazarken de kalori sayarak yazmam.
      Light ürün asla yemem diyetlerimde de tavsiye etmem, light ürünsüz de çok kolay zayıflanır, hatta daha sağlıklıdır.
      Alınması gereken ekmek miktarı kişiye göre değişir. Örneğin ben en az 2 şer dilim ekmek yerim veya ekmek yerine geçen besinlerden yerim.
      Yağsız süt ürünlerinin biyoyararlığı çok düşüktür o nedenle ben önermiyorum.
      Ekmek olarak tahıl türünü arada bir değiştirmek gerekir. Buğday, çavdar vb. karışık olmalı. Çocuk beslenmesinde kepekli ekmek kullanmamak gerekir.
      Takibiniz için teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. Merhaba Serap hanım,

    Sizi yeni takip etmeye başladım.

    Menülerinizde akşam yemeğinden sonra meyve vb. bir ara öğün görüyorum, beslenmeye ilgim var çok şey okuyorum, bazı okuduklarımda akşam 8-8.30dan sonra yememe konusunda öğütler duyuyoruz. Kilo vermek isteyen biri olarak akşamdan sonra ara öğün sıkıntı yaratır mı ?

    YanıtlaSil
  5. Takip ettiğinize göre görüyorsunuzdur ben de en erken 20.30 da akşam yemeği yiyebiliyorum çoğu zaman. Önemli olan toplamda aldığınız kaloridir. Genel olarak dengeli besleniyorsanız geç bile yeseniz kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz. Ara öğün şart :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...