188. GÜN

25 Ağustos Perşembe

Bugün iş günüm, sabah saatlerinde daha yoğunum ama öğleden sonra çok yoğun sayılmam. Bayramdan sonra bu günlerimi arayacağım sanırım :)

09.00
1 fincan soğuk süt

10.30
Tost ekmeği genişliğinde Ramazan pidesi
2 dilim kaşar peyniri
Kahve

12.30
2 adet kuru kayısı

Canım sebze yemek istediği için evdeki yemeklerden getirmedim, dışardan sipariş verdim. Şansıma bamya rastladı çok mutlu oldum çünkü bamyayı da çok severim. Kendim asla etli, kıymalı veya tavuklu pişirmem ama bu tavukluydu...


13.30
6 kaşık dolusu tavuklu bamya yemeği (tavuklarını yemedim, sadece 1-2 parça yemişimdir)
5 kaşık dolusu bulgur pilavı>(pilav, makarna yiyorsam asla ekmek yemem çünkü ihtiyaç duymam)

15.30
1 fincan kahve

17.00
1 adet armut (evden getirdim siz de yanınıza en az 1 porsiyon meyve alın)

18.30
2 adet kuru kayısı

Akşam yemeğimizi dışarda yiyeceğiz. Daha önce de gittiğimiz Batı Ataşehir Yellow Taxi Benzin adlı fast food restoranına gittik. Ama sanırım bir daha hiç gitmeyiz...Sigara içildiği için mekanın her yeri açık, bu nedenle çok üşüdüm! Ve de bu sefer yediğim yemek çok ağır geldi. Geçen sefer de aynısını yemiştim ama aynı tadı ve kaliteyi alamadım. Üstelik yemek 35 dakika da gelemedi. Bir hamburger ve krep bu kadar geç gelmemeli!


20.30
1/2 adet Benzin Krep (kıymalı, domatesli, biberli bir krep, aslında geçen yediğimde çok beğenmiştim ama bu sefer çok krema koymuşlar neredeyse yarısını yiyemedim, tabağımdaki patateslerden sadece 1-2 tane aldım)

21.30
1 fincan şekerli Türk Kahvesi (aslında bu kadar şekerli sevmiyorum ama yapan kişi sağolsun biraz fazla şekerli yapmış)

Kremalı krepten sonra midemi pek toparlayamadım ve başka birşey yemek istemedim...

Toplam 2 litre su

Günün değerlendirmesi :
Akşamki kremalı krepe kadar herşey güzel gidiyordu. Ama krep fazla yağlı ve kremalıydı o nedenle yarısını zor yedim. Yine de sağlıklı bir beslenme günü diyebilirim. Hareketsiz bir gün sayılır...

25 Ağustos Perşembe

Diytisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

3 yorum:

  1. Serap Hanım, kuru meyveler ve suluları arasında kalori bakımından bir fark var mı gerçekten? çünkü teknik olarak bana olmaması lazımmış gibi geliyor ama emin olamıyorum

    YanıtlaSil
  2. Doğru söylüyorsunuz, kuru meyveler ile tazeleri arasında fark yoktur. Yani 4 tane taze kayısının kalorisi neyse kurusu da o kadardır. Çünkü kurutulan meyvenin sadece suyu uçar, kalori değeri değişmez. Ama buradaki en önemli tehlike kuru meyvenin hacminin az olması nedeniyle yerken porsiyonu kaçmaktadır. O zaman da yüksek kalori alınmaktadır.
    Takibiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Tabaginizdaki patateslerden sadece 1-2 tane aldiysaniz neden siparis verirken patatessiz istemediniz, yazik degilmi hepsi cöpe gidiyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...