232. GÜN

8 Ekim Cumartesi

Bugün yarım gün çalışıyorum, fazla yoğun da değilim...

08.30
1 fincan süt
2 dilim ruşeymli ekmek (halk ekmek büfelerinden ve marketlerden bulabilirsiniz)
1-2 dilim kadar kaşar peyniri

09.30
Kahve

11.30
Bitki çayı

Ofisten çıkışta eşimle Optimum'a gittik. İlk iş yemek bölümüne çıkmak çünkü çok açım, ara öğün yiyemedim.

14.00
1/2 kumpir (mayonez koydurmadım ama Amerikan salatası zaten mayonezli olduğu için çok da masum sayılmaz. Kumpiri sadece Amerikan salatalı, ve bol ketçaplı yerim. Ana malzemelerde tereyağı ve kaşar peyniri zaten var. Öyle karmankarışık kumpirden hiç hoşlanmam, sosis de sevmem)
1/4 sandviç tantuni (bu eşimin 2. Porsiyonuydu o nedenle kalanını elinden aldım,canım da yemek istedi zaten)

16.00
1 adet elma

Kumpir yediğim için çabuk acıktım, patates püresi şekerimi hızlı yükseltip hızlı düşürdü. O nedenle proteinli birşeyler yemem lazım

17.30
2 köfte kadar tavuk eti

Akşam menümüz dünkü ile aynı ama eşim salata yaptı ben de yeni pilav yaptım.

20.00
1 parça mantarlı tavuk göğsü ince fileto (birkaç baharat çeşidi, yoğurt ve sıvıyağ ile 1 saat kadar marine ettim,soldaki benim, sağdaki eşimin porsiyonu.Asla eşiniz kadar yemeyin her zaman daha az, unutmayın)

2 kaşık mantarlı sos (kuru soğan, mantar, domates ve kekik var)
4 kaşık bezelyeli ve mısırlı pirinç pilavı
4-5 kaşık çoban salata(1 kaşık Kühne siyah havuçlu nar ekşisi ile harika bir renge ve tada kavuştu)


21.00
2 kupa hasta çayı

22.00
1 çay bardağı çekirdek

Toplam 2 litre su

Günün değerlendirmesi :
Kumpir yediğime pişman oldum çünkü zaten patatesi çok sevmem ayrıca gereksiz mayonez tüketimime neden oldu. Mayonez severim ama çok nadir kullanırım. Keşke ben de başka birşey yeseydim. Neyseki akşam ev yemeği yedim. Abur cubur yememek için iradeli davranmaya çalışıyorum ama yine de biraz çekirdeğe hayır diyemedim. Eşim patlamış mısır istedi ama onu da kandırdım ve mısır patlatmadım :)

8 Ekim Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com

4 yorum:

  1. Süt ürünlerinde hep tam yağlısını tercih ediyorsunuz. Genellikle diyetisyenler az yağlı tavsiyesi yaptıkları için soruyorum; yağlıları daha mı faydalı ya da o ayrım nasıl yapılmalı? Mesela pınar %0.1 yağlı süt daha mı az doyurucudur, daha mı az faydalıdır? Yoğurtlar ve peynirler için de bu geçerli.

    Bir de sıkça önceki yazılarınızı da okuyorum, malesef ki kilo takıntısı olan bir insanım sınırın çok altında bir kiloya sahip olmama (42 civarı o derece ciddi alarm veriyor aslında)rağmen. Ama bir kez aşırı kilo aldıktan ve bunu yalnızca düzenli beslenmeye başlayarak tamamen attıktan 1-1.5 sene sonra, bir anda kilo takıntısı oluştu. Ve bir yandan bunu yenmem gerektiğini bilsem de, diğer yandan kilo almak inanılmaz korkutuyor. Bunu yenmek için ne yapabiliriz? Hiç bu şekilde danışanlarınız oldu mu?

    YanıtlaSil
  2. Az yağlı veya light süt/süt ürünleri daha az tok tutar ve benim asıl amacım her zaman için doymak :) Kronik kalp damar hastası değilseniz süt ve ürünlerini az yağlı yemeniz gerekmez. Diyetisyenler arasında bu tarz farklılıklar olabilir. Ayrıca yapılan araştırmalar göstermiştir ki az yağlı veya light süt veya yoğurdun içindeki kalsiyum, b vitaminleri ve yağ yakıcı maddelerin yararlılığı çok azalmaktadır.

    Kilo takıntısı da diğer tüm takıntılar gibi altta yatan başka endişeleri baskılama şeklidir. Bu nedenle tek başına diyetisyen ile değil psikolog ve diyetisyen işbirliği ile bu sorununuzu rahatlıkla çözebilirsiniz. Sakın büyütmeyin.

    YanıtlaSil
  3. ben ozelikle esleri ayri olculerde koymaniza cok sevindim. bu aslinda onemli bir nokta ama hep atliyoruz

    YanıtlaSil
  4. serap hanım birşey soracaktım ben normalde sizin bu yazdıklarınızdan bile az yiyorum fakat bir yandan da doğum kontrol hapı kulllandığımdan kilo veremiyorum. hap kullananlar diyet de yapsalar farketmiyor değil mi?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...