11 Ekim Salı
Bugün Etiler günüm, sabah evden peynirimizi aldık, simitçimizden de simit aldık 07.15 de yola koyulduk...
07.30
3/4 sokak simiti
1,5 dilim beyaz ve kaşar peynir
09.00
1 kupa Kahve
12.30
1 kase yayla çorbası
4 kaşık patates yemeği
2 kaşık zeytinyağlı barbunya
2 kaşık yoğurt
2 lokma tam buğday ekmeği
1 adet mürdüm eriği
13.30
1 kupa yeşil çay
2 adet kuru kayısı
15.30
1 dilim kek
1 adet vişneli mekik kek
1 kupa kahve
Etilerden dönerken arabada biraz atıştırdım. Çok acıktım ...
19.30
1 parça ayçöreği (bugün de biraz çörekli, kekli oldu. Salı günleri keyif günü)
Kozyatağı'nda benim çok sevdiğim bir restorant var. Mevlana Etli Ekmek, Konya yemekleri yapan bir yer. Annem Konyalı olduğu için Konya yemeklerini çok severim...
20.30
1 kase bamya çorbası(bu çorbayı çok severim, bol ekşili ve bamyalı oluyor)
2 parça bıçakarası (kuşbaşı etli pide ama çok ince)
1 yudum ayran
2 çatal havuç salatası
Toplam 2 litre su
Günün değerlendirmesi :
Bugün biraz karbonhidrat ağırlıklı beslendim. Simit, patates, barbunya, pide, kek, ayçöreği... Ama en azından porsiyonlarım dengeliydi, fazla yemedim. Özellikle tüm gün karbonhidrat ağırlıklı olduğu için akşam pideyi 2 parça yedim. Yani 1 lahmacun kadar bile etmez. Yoksa çok sevdiğim bir pidedir. Kendimi tuttum!
11 Ekim Salı
Diyetisyen Serap Orak Tufan
www.seraporak.com
protein olarak sadece 2 kaşık yoğurt 1 dilm beyaz peynir ve pidenin üstündeki varla yok arası kıyma. sizce bir diyetisyen olarak bu cidden olması gereken mi? bence değil..
YanıtlaSil