240. GÜN (Roma tatili 4. Gün)

16 Ekim Pazar


Dün Vatikan'da ve müzesinde çok yorulduk. Sabah akşam ağrı kesici almadan duramıyorum. Bugün de yine yürüyerek Roma'nın bir başka mahallesini gezeceğiz...

11.00
1 su bardağı süt
1 üçgen krem peynir
1 paket tereyağ (sanırım 15 gramlık bir paketti)
4 dilim kızarmış tost ekmeği

Bugün ne zamandır yemediğim bir tür kahvaltı yaptım. Kızarmış ekmek ve tereyağa bayılırım. Ama çok nadir yerim. Günlüğümü takip edenler bilir. İnsan yemekten keyif aldığı şeyleri arada bir az da olsa yemelidir. Eğer yemezse sonrasında aşırı yeme durumu ortaya çıkabilir. Bütün hafta hiç çikolata yemeyip haftasonu 1 paket çikolata yemek buna bir örnektir. Halbuki hafta içi 1-2 kez 1 madlen, 1 lokma kadar çikolata yerseniz ne tadını özlersiniz ne de aşırı yemeye eğilim gösterirsiniz.


Otelde kahve içmiyorum ki dışarda güzel bir kahve keyfi yapayım diye. İyi ki de öyle yapmışım çünkü Venedik Meydanı'na bakan bir cafede oturup ilk kahvemi içtim. Uno caffe per favore ;)

12.00
1 fincan espresso (az şekerli)


Merak ettiğimiz yerlerden biri de Campo de Fiori denilen yerdi, hem bir pazar yeri hem de çiçekçilerin olduğu bir meydan. Ufak bir pazar yeriydi. Biz, Barselona'daki La Bouqeria gibi bir yer zannetmiştik. O nedenle hayal kırıklığı yaşadık. Orası büyük ve her türlü yiyeceğin olduğu güzel bir pazar yeriydi. Barselona'ya giderseniz mutlaka uğrayın.


Sonra yine yürüyerek Navona Meydanı'na geldik (Piazza Navona). Burası tam hayal ettiğim meydandı. Canlı müzik yapan müzisyenler, yetenekli ressamlar, hoş cafeler, çiçekli balkonlar ve Bernini heykelleriyle dolu çeşmeler... İtalya tatilim daha önce bilmediğim ama artık hayran olduğum bir sanatçıyı tanımama neden oldu. Roma'da her yerde onun eserleri var. Artık bir Bernini hayranıyım. Taşa ruh veren adam!

Burada biraz gezinip bolca fotoğraf çektik. Artık yemek yeme zamanı. Pantheon'a gitmeden önce yiyelim diye düşünmüştük ki varmışız bile. Tam köşede Miscellanea isimli bir restorandı ve yemekler çok güzeldi. Kaç gündür hamur işi yediğim için et yemek istiyorum.


16.00
Straccetti con rughetta e parmigiano(soslu dana eti üzerinde roka, domates ve parmesan peyniri, sos harikaydı ama biraz yoğundu. Çok lezzetliydi bunu evde de deneyebilirim belki
1 dilim beyaz ekmek
250 ml beyaz şarap (vino de casa usulü)
İkram olarak da 1 kadeh sexy wine :)

Hem salata hem de et yemiş oldum. Roma'da yediğim en lezzetli yemeklerden biriydi.


Bu arada Pantheon harika bir binaydı. Tarihte yapılan ilk bina olma özelliğine sahipmiş. Şehrin ortasında kurulmuş bir tarih sahnesi gibi. Pazar günü olduğu için içerde bir kilise korosu ilahiler söylüyordu. Onu da dinledik. Ne uyumdu!

Geze geze çok yorulduk. Yolumuz yine aynı yerlere düştü. Pastarito'da bir kahve molası...

18.00
1 fincan espresso

Yine Aşk Çeşmesi, yine İspanyol Meydanı derken çok acıktık ve meydana yakın Sugo isimli bir restorantta akşam yemeği yedik.


20.30
2 dilim bruşetta
Deniz mahsullü risotto (tabağımda biraz pirinç bıraktım ama deniz ürünlerini yedim. Çok da güzel değildi, deniz ürünleri daha kaliteli olabilirdi)


250 ml kırmızı şarap(vino de casa usulü)

Bu yemeğin üstüne yürüyerek otele döndük. Öğünlerde fazla yediğim için ara öğün ihtiyacı bile duymuyorum. Yalnız burada meyve yemiyoruz.

Toplam 1,5 litre su

16 Ekim Pazar

Diyetisyen Serap Orak Tufan


www.kendinizeiyibakin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...