HASTA ÇAYI


Nezle, grip, soğuk algınlığı, öksürük mevsimini açmış bulunmaktayız. En azından bizim evde geçen hafta açılışı yaptık. O nedenle herkesin, özellikle de nasıl hasta çayı yapacağını bilmeyenlerin çok faydalanacağı bir tarifim var. Hastayı 1, bilemedin 2 günde ayaklandıran tarifimi mutlaka hastayken, hatta hasta olmadan arada bir yapın ve için. Afiyet olsun, bol bol şifa versin :)


Hasta Çayı

Zencefil (1 ceviz büyüklüğünden fazla olmasın acı olabilir)
1 avuç dolusu ıhlamur çiçeği ve yaprağı
1/4 elma (kabuğuyla, ayva da olabilir)
1/4 limon
4-5 tane karanfil tomurcuğu
4-5 tane karabiber tohumu
1/2 tarçın çubuğu
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı
Zencefil ve elmaları ince ince dilimleyip tüm malzemelerle beraber 1 litre suda kaynatın. 5-10 dakika kaynayınca kapatıp biraz demlenmesini bekleyin. İçerken 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyebilirsiniz. Diyetteyseniz bal kullanmasanız da olur ama hem diyette hem de hastaysanız günde 2-3 tatlı kaşığından fazla bal yemezseniz diyeti de çok bozmamış olursunuz.

Geçmiş olsun...

Diyetisyen Serap Orak Tufan


www.kendinizeiyibakin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...