HASTA ÇAYI
Nezle, grip, soğuk algınlığı, öksürük mevsimini açmış bulunmaktayız. En azından bizim evde geçen hafta açılışı yaptık. O nedenle herkesin, özellikle de nasıl hasta çayı yapacağını bilmeyenlerin çok faydalanacağı bir tarifim var. Hastayı 1, bilemedin 2 günde ayaklandıran tarifimi mutlaka hastayken, hatta hasta olmadan arada bir yapın ve için. Afiyet olsun, bol bol şifa versin :)
Hasta Çayı
Zencefil (1 ceviz büyüklüğünden fazla olmasın acı olabilir)
1 avuç dolusu ıhlamur çiçeği ve yaprağı
1/4 elma (kabuğuyla, ayva da olabilir)
1/4 limon
4-5 tane karanfil tomurcuğu
4-5 tane karabiber tohumu
1/2 tarçın çubuğu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı
Zencefil ve elmaları ince ince dilimleyip tüm malzemelerle beraber 1 litre suda kaynatın. 5-10 dakika kaynayınca kapatıp biraz demlenmesini bekleyin. İçerken 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyebilirsiniz. Diyetteyseniz bal kullanmasanız da olur ama hem diyette hem de hastaysanız günde 2-3 tatlı kaşığından fazla bal yemezseniz diyeti de çok bozmamış olursunuz.
Geçmiş olsun...
Diyetisyen Serap Orak
www.kendinizeiyibakin.com
Etiketler:
ayva,
diyetisyen Serap,
elma,
Grip,
hasta çayı,
ıhlamur,
karabiber,
karanfil,
limon,
nane,
nezle,
öksürük,
soğuk algınlığı,
tarçın,
tarçın çubuğu,
zencefil
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder