257. GÜN

2 Kasım Çarşamba

Hala nezleyim :( bu hastalıktan hiç hoşlanmıyorum...

09.00
1 bardak ılık süt

10.00
1 fincan kahve

İştahsızlığım nedeniyle kahvaltı yapamadım. O nedenle öğlen güzelce yemeğimi yemeliyim...

Değirmen menüsü:

12.30
1 kase yayla çorbası
5-6 kaşık sebze türlü (patlıcanlar kızartmaydı)
5 kaşık bulgur pilavı

13.00
1 tek şekerli Türk kahvesi


15.00
1 fincan adaçayı (adaçayı doğal antiseptiktir, boğazımıza bakterilerin yerleşmesini engeller)

17.00
1 adet mandalina

Bugün erken çıktım. 18.30'da kardeşim ve Berra beni almaya geldiler, Bostancı iskelesinin orada bir yemek yiyip akraba ziyareti yapacağız. Moonstruck isimli cafede yiyeceğiz. Çok güzel olduğunu düşündüğüm bir tavuk yemeği siparişi verdim. Yemeğin adını unuttum ama açıklayayım bari :)

19.30
Izgara patates dilimleri üzerinde kuru soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biber soslu 2 dilim tavuk biftek (patateslerden 4-5 dilim yedim, tavuğun hepsini yedim, sosun da yarısını yedim)
Yemekle beraber hiç ekmek yemedim ama Berra'nın tabağında bıraktığı ketçaplı penne makarnalardan 10 tane yemişimdir :)
1 bardak ayran

Keşke yemek yemeden gitseymişiz çünkü halam çok güzel bir börek yapmış, kek ve başka tatlılar da vardı. Ama ben sadece yarım rulo kadar sütlü bir tatlıdan yedim. Adını bilmiyorum çok güzeldi. Rulo şeklinde sarılmış bir muhallebi arasında muz ve sanırım krem şanti vardı. Üzeri de hindistan cevizi tozu ile kaplıydı. Hacim olarak bir porsiyon kazandbinin yarısını düşünebilirsiniz... Yanında 2 bardak şekersiz çay

21.30
1 az şekerli Türk Kahvesi

Bugün bu kadar :)

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Sabah kahvaltı etmememin dışında aslında çok dengeli beslendiğim bir gün oldu. Öğlen sebze ve karbonhidrat, akşam da protein ve karbonhidrat yedim. Az meyve yediğim için tatlının şekerini de dengelemiş oldum. Porsiyonu abartmadığım için de fazla kalori almamış oldum. Aferin bana :) Yemekte patates, pilav vb karbonhidrat kaynağı birşey varsa ekmek yemediğimi vurgularım!

2 Kasım Çarşamba

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

1 yorum:

  1. Halanizda yediginiz sütlü tatlinin adi;"Padisah lokumu" ben de simdiye dek bir kez yedim ve cok begenmistim,afiyet olsun!;)

    Demet

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...