16 Kasım Çarşamba
09.45
1 fincan süt
1 dilim İzmir tulumu
2 dilim tam tahıllı ekmek Uno
10.30
1 kupa kahve
Bir arkadaşımla öğle yemeği için Palladium'a gittim. En üst kattaki Bilakis'ten çorba ve salata yiyeceğim...
13.30
1 kase domates çorbası
Füme somonlu deniz mahsullü salata (aman Tanrım böyle kötü bir tat olamaz! Önce salatadaki bir malzeme bozulmuş sandım çünkü bu salatadan her zaman yerim ve beğenirim. Ama bugün içinde çok kötü bir tat var. Ayırt etmekte zorlandım. Bildiğim bir tat değil. En sonunda maydonoz sanıp yediğim otta bir sorun olduğuna karar verdim. Sonradan sorup öğrendim ki bu ot KİŞNİŞ miş! Bir daha asla ağzıma kişniş sürmem. Neye faydalı olup olmadığını bilmek bile istemiyorum. Hayatımdan sonsuza kadar çıkarttıklarımın arasına kişniş de katıldı.)
1 dilim kepekli ekmek
Kişniş tadından kurtulmak için bir kahve içmem lazım.
15.00
1 minik parça bitter çikolata
1 kupa hazır kahve
Bugün eve erken gidip biraz yemek yapayım dedim. Ben kapuska yerim ama eşim yemez bari ona da mercimek çorbası yapayım...
18.30
1 adet elma
1 ufak parça haşhaşlı börek
20.30
8 kaşık kıymalı kapuska
1 dilim ruşeymli ekmek
22.00
1 fincan yeşil çay
Toplam 1,5 litre su
Günün değerlendirmesi :
Fazla yememe eğilimim devam ediyor. Bunda salata ve lahana gibi lifli besinleri yememin de etkisi var. Çünkü şişince uzun süre tok kalıyorum. Ayrıca az yedikçe iştah köreliyor. Sürekli yemek düşünerek iştahınızı devamlı açmayın.
16 Kasım Çarşamba
Diyetisyen Serap Orak Tufan
www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com
yaşasın nihayet bir gün bile olsa güzel günlüğe yeni gün eklendi yaşasınnnnnnnnn.
YanıtlaSilo kisnis korkunc bisey.her yesil otu yerim,ama o tat beni aninda kusturabiliyor!!
YanıtlaSilEvet nihayet kendimi toplayıp yazmaya başladım. Bazen böyle oluyor hem iş hem de sosyal hayatımdaki yoğunluk nedeniyle blog yazmakta zorlanabiliyorum. En kısa zamanda yetiştireceğim inşallah...
YanıtlaSilTakip ettiğiniz için teşekkür ederim :)
Evet olamaz böyle bir tat! Salatama çamaşır suyu benzeri birşey dökülmüş sandım önce. Ama izleri iyi takip edip ne olduğunu buldum. Bundan sonra her yerde sorarım var mı diye. Bir süprize daha katlanamam...
YanıtlaSilKişniş gerçekten felaket bir şey. Bence bu tür yerlerde kullanılmamalı çünkü tolere edilebilecek bir şey değil içine girdiği şeyi rezil ediyor. Bakü'de çok kullanılıyor ilk ve son defa orada yemiştim kabus gibi bir şey.
YanıtlaSilinternete girdiğimde maillerimden sonra sizin blogunuza hemen bakıyorum:)Çok güzel bilgili bir blogunuz var.Ben birşey sormka istiyorum yemekleri yaparken nekadar yağ kullanıosunuz?az yağ ile biraz soğanlar zor kawruluo.Bazı diet yemekleri 1kiloya 1yemek kasıgı yağ diyorlar.sizin öneriniz nedir?
YanıtlaSilBen diyet yapmadığım ve zayıflama amacında olmadığım için yemeklerimde ölçü kullanmıyorum. Sadece sıvi yağ kullanarak yemek yapıyorum. Yemeğin türüne göre yağ miktarını değiştiriyorum. Mesela pilavı ve sebzeleri az yağlı yapmam. Çünkü lezzetsiz oluyor. Ama diyet yapan birine tavsiyem 0,5 kg sebzeye 2 çorba kaşığı kadar sıvi yağ koymasıdır.
YanıtlaSilBlogumu sevdiğiniz ve sıkı takip ettiğiniz için teşekkür ederim :)