271. GÜN

16 Kasım Çarşamba

09.45
1 fincan süt
1 dilim İzmir tulumu
2 dilim tam tahıllı ekmek Uno

10.30
1 kupa kahve

Bir arkadaşımla öğle yemeği için Palladium'a gittim. En üst kattaki Bilakis'ten çorba ve salata yiyeceğim...


13.30
1 kase domates çorbası 
Füme somonlu deniz mahsullü salata (aman Tanrım böyle kötü bir tat olamaz! Önce salatadaki bir malzeme bozulmuş sandım çünkü bu salatadan her zaman yerim ve beğenirim. Ama bugün içinde çok kötü bir tat var. Ayırt etmekte zorlandım. Bildiğim bir tat değil. En sonunda maydonoz sanıp yediğim otta bir sorun olduğuna karar verdim. Sonradan sorup öğrendim ki bu ot KİŞNİŞ miş!  Bir daha asla ağzıma kişniş sürmem. Neye faydalı olup olmadığını bilmek bile istemiyorum. Hayatımdan sonsuza kadar çıkarttıklarımın arasına kişniş de katıldı.)

1 dilim kepekli ekmek

Kişniş tadından kurtulmak için bir kahve içmem lazım. 

15.00
1 minik parça bitter çikolata
1 kupa hazır kahve

Bugün eve erken gidip biraz yemek yapayım dedim. Ben kapuska yerim ama eşim yemez bari ona da mercimek çorbası yapayım...

18.30
1 adet elma
1 ufak parça haşhaşlı börek

20.30
8 kaşık kıymalı kapuska
1 dilim ruşeymli ekmek

22.00
1 fincan yeşil çay

Toplam 1,5 litre su

Günün değerlendirmesi : 
Fazla yememe eğilimim devam ediyor. Bunda salata ve lahana gibi lifli besinleri yememin de etkisi var. Çünkü şişince uzun süre tok kalıyorum. Ayrıca az yedikçe iştah köreliyor. Sürekli yemek düşünerek iştahınızı devamlı açmayın.

16 Kasım Çarşamba

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

7 yorum:

  1. yaşasın nihayet bir gün bile olsa güzel günlüğe yeni gün eklendi yaşasınnnnnnnnn.

    YanıtlaSil
  2. o kisnis korkunc bisey.her yesil otu yerim,ama o tat beni aninda kusturabiliyor!!

    YanıtlaSil
  3. Evet nihayet kendimi toplayıp yazmaya başladım. Bazen böyle oluyor hem iş hem de sosyal hayatımdaki yoğunluk nedeniyle blog yazmakta zorlanabiliyorum. En kısa zamanda yetiştireceğim inşallah...
    Takip ettiğiniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Evet olamaz böyle bir tat! Salatama çamaşır suyu benzeri birşey dökülmüş sandım önce. Ama izleri iyi takip edip ne olduğunu buldum. Bundan sonra her yerde sorarım var mı diye. Bir süprize daha katlanamam...

    YanıtlaSil
  5. Kişniş gerçekten felaket bir şey. Bence bu tür yerlerde kullanılmamalı çünkü tolere edilebilecek bir şey değil içine girdiği şeyi rezil ediyor. Bakü'de çok kullanılıyor ilk ve son defa orada yemiştim kabus gibi bir şey.

    YanıtlaSil
  6. internete girdiğimde maillerimden sonra sizin blogunuza hemen bakıyorum:)Çok güzel bilgili bir blogunuz var.Ben birşey sormka istiyorum yemekleri yaparken nekadar yağ kullanıosunuz?az yağ ile biraz soğanlar zor kawruluo.Bazı diet yemekleri 1kiloya 1yemek kasıgı yağ diyorlar.sizin öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
  7. Ben diyet yapmadığım ve zayıflama amacında olmadığım için yemeklerimde ölçü kullanmıyorum. Sadece sıvi yağ kullanarak yemek yapıyorum. Yemeğin türüne göre yağ miktarını değiştiriyorum. Mesela pilavı ve sebzeleri az yağlı yapmam. Çünkü lezzetsiz oluyor. Ama diyet yapan birine tavsiyem 0,5 kg sebzeye 2 çorba kaşığı kadar sıvi yağ koymasıdır.
    Blogumu sevdiğiniz ve sıkı takip ettiğiniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...