79. GÜN

Bugün 8 Mayıs Anneler Günü. Ben böyle günleri hiç sevmem, anneler, sevgililer, babalar...Bu kadar özel insanları hatırlamak tek güne ait bir zorunluluk olmamalı. Diğer günlerde de hayatımızdaki özel insanlar için güzel şeyler yapabiliriz. Bence daha da anlamlı olur. Ayrıca herşeyi kutlamak zorunda mıyız yani? İlla hayatımızdaki varlıkların değerini bilmemiz için bu günlere ihtiyacımız mı var? Bence yok. Her günümüz özeldir, kendimizi ve yaşamayı seviyorsak...

10.30
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1 adet rafadan yumurta
1-2 dilim beyaz peynir
4 adet zeytin
2 adet közlenmiş biber
4 kalın dilim kızarmış ekmek (kızarmış ekmek kokusu beni çocukluğuma götürüyor)

Kahvaltıda bal, reçel, pekmez, nutella vb. tatlı şeyleri hiç yemem, hem sevmediğim için hem de alışkanlığım yok. Kahvaltıda yediğiniz tatlı yiyecekleri 1 kaşık azaltmanız bile kilo kontrolünde önemli bir adımdır. Nadiren dışarıda kahvaltı yaptığımda bal-kaymak yerim oda 1 kaşığı geçmez...

13.00
Tek şekerli Türk kahvesi

15.00
10 adet kara dut

Her Pazar olduğu gibi ev işleri ve yemek oldukça vaktimi aldı...(Mercimek çorbası, yeşil mercimek yemeği, pirinç pilavı bu haftanın bazı yemekleri olacak)

18.00
1 kase mercimek çorbası
4 adet ızgara köfte
Çoban salata (6-7 kaşık)
4 kaşık pirinç pilavı
1 yemek kaşığı Kühne bin ada sosu

20.30 sonrası
15 tane yeşil erik
15 tane çilek
5-6 adet yeni dünya

Yatmadan önce eşim dondurma yemek istedi. Bir baktık biraz erimiş. Burdan da buzdolabımızda bir arıza olduğunu anladık. Çok fena panik olmuş durumdayım. Eğer tamamen bozulursa annemin yaptığı sulu köfteler, önceden haşladığım nohutlar, buğdaylar, İglo balıklar vs. bozulacak demektir... Olamazzzzzzzz!

Toplamda 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Pazar günleri güzel bir kahvaltı ile güne başladığım için uzun süre tok kalıyorum. Ama öğün saatlerim saptığı için 2 öğün beslenme şekli oluyor. Bolca meyve yedim :)

8 Mayıs Pazar

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...