267. GÜN

12 Kasım Cumartesi

09.00
2 dilim ruşeymli ekmek
1 dilim kaşar peyniri ile yapılmış tost

1 fincan süt

Bugün çok yoğunum...

10.00
1 kupa kahve

12.30
2 adet mandalina

Berra ve Semra çıkışta beni almaya geldiler. Doğru eve gittim. Berra'yı uyutma görevi bana düştü ama bu sefer başaramadım. "teyzecim noyuysun bu çizgi fiymi de izyiyim sonya uyuycam" sözlerine ve gözyaşlarına dayanamadım. Sarılıp yattık beraber çizgi film izledik. Semra pazardan gelince bizi biraz fırçaladı :)

16.00
5 kaşık kıymalı karnıbahar
1 dilim ekmek

Akşam için pazardan çinekop aldık. Fırında pişirdim, harika oldu. Çinekop çok severim ama sanırım yememek gerekiyor çünkü büyüyüp lüfere dönüşmesi gerekiyor. Çok avlanırsa ve yersek lüfer azalıyor :(


19.30
7 tane fırında çinekop (iri iriydi ama balıkta sınır tanımam daha olsa yerdim heralde)
4-5 kaşık patates salatası (balık ritüelimizin en önemli parçası)
Bol yeşillik salata (taze soğan, kıvırcık, roka)

21.30
1 kupa zencefilli ıhlamur
2 adet mandalina


22.30
8-10 tane fırında kestane kebap (fazla büyük değildi, iri iri 4-5 kestane 1 dilim ekmek kalorisine sahiptir. Kestaneyi çok severim, kestaneli pilav, kestaneli pasta, kestane şekeri, kestaneli dondurma favorilerimdir)

Toplam 2 litre kadar su


Günün değerlendirmesi :
Yoğunluğumdan dolayı öğle yemeği saatim çok sarktı, o nedenle uzun süre aç kaldım ama akşam yemeğim süperdi. Tam bir Cumartesi klasiği olarak fazla yedim diyebiliriz. Film izlerken kestane yemek de çok güzeldi. Julie ve Julia filmini izledik. Bu filmi ilk kez geçen kış izlemiştim ve blog sitesi yapmak  için ilham almıştım. Bence harika bir yemek, blog, ilham ve hayat filmi. Mutlaka izlenmeli, özellikle de bir blog yazarıysanız!

12 Kasım Cumartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com

2 yorum:

  1. 4,5 kestane beni hayatta kesmez, porsiyon kontrolünde çok başarılısınız :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ama olmak zorundayım:) yoksa nasıl gerçekçi ve ikna edici olabilirim? Siz de olabilirsiniz, kendinize güvenin...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...