276. GÜN

21 Kasım Pazartesi

08.00
1 fincan süt (o kadar aç uyanıyorum ki mutlaka birşey yemem veya süt içmem lazım)

09.30
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim ruşeymli ekmek
1 kupa kahve

Akşam evde nohut yiyeceğim için öğle yemeğimi evden getirmedim. Dışardan sipariş veririm diye düşünüyordum ama arkadaşım börek yapıp getirmiş ondan yedim. Ne şanslıyım :)


13.00
1 fincan Knorr hazır mantar çorbası
2 dilim pırasalı lor peynirli börek

13.30
1 Türk kahvesi(tek şekerli)

16.00
2 adet kuru erik
1 fincan elma tarçın karanfil çayı

Bugün işim çok geç bitmediği için eve erken gittim. Benim eve erken gitmem saat 19.00 demektir:) 


19.30
8-10 kaşık etli nohut (4-5 parça kuşbaşı etli)
3 kaşık ev yoğurdum
1,5 dilim kadar beyaz ekmek

Roma'dan aldığım beyaz şarabımdan içmek istedim. Markette gördük çok hoşuma gitti. Hemen aldım tabi :) Tetrapak kutuda ve çok ucuz! 


22.00
2 yarım kadeh beyaz şarap (kutuda ama çok güzel bir şarap inanamıyorum! Çok mutlu oldum)

Toplam 2 litre su

Günün değerlendirmesi : 
Bu hafta biraz karbonhidrat ağırlıklı başladı. Hem börek hem de nohut karbonhidrat kaynağıdır. Kurubaklagilleri çok severim. Bu Perşembe uzmantv ile kurubaklagiller konusunda bir çekim yapacağız. 

21 Kasım Pazartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

3 yorum:

  1. Merhabalar Serap Hanim,
    Benim size sormak istedigim eminim cogumuzun aklina gelen bir sorudur. Donem donem alistigimiz yeme duzeninin disina cikmamiz metabolizmamiza veya vucudumuza zarar verir mi? Ornegin normalde duzenli beslendigimiz halde, bazen yeme miktarimiz normale gore artarsa ya da arka arkaya disarda yemek zorunda kalirsak,metabolizma buna ilk etapta uyum saglar mi (daha hizli calisarak mesela)? Ben 25 yasindayim, bazen boyle donemlerim olabiliyor ama kilom az da artis gosterse hemen dikkat etmeye calisarak eski kiloma donuyorum. Boyle az da olsa artis-azalislar olmasi saglik acisindan bir zarar getirir mi diye sormak istedim. Blogunuzu severek takip ediyorum, tesekkurlerimle...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Gerçekten çok merak edilen bir soru sormuş oldunuz pek çok kişi için aydınlatıcı bir cevap olacak.
    Aynen belirttiğiniz gibi bazı zamanlarda rutinin dışına çıkmak oldukça faydalıdır. Vücudun ritminin değişmesi, kalori dengesinin bozulması ani bir tepkiye neden olarak metabolizmamızı canlandırır. Sürekli olması kilo almaya neden olabilir ama arada bir rutinin dışına çıkılması faydalı olur. Böylelikle kişi çeşitli yediği için sağlıklı beslenme konusunda daha yüksek bir motivasyona sahip olabilir. Sürekli kısıtlı beslenmeye ne kadar karşı olduğumu blogumda gündemde tutmaya çalışıyorum. Tek gıda üzerine yoğunlaşmak, sürekli az yağlı ve light ürünler yemek ve beslenme çeşitliliğini kısıtlamak çok yanlıştır.
    Takibiniz için teşekkür ediyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sorumu cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim,sevgilerle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...