290. GÜN

5 Aralık Pazartesi

Kahvaltımı evde yaptım. Her sabah neredeyse aynı şeyleri yiyorum ve hiç bıkmıyorum.

08.15
2 dilim Uno çok tahıllı ekmek
1 dilim kaşar peyniri ile yapılmış tost
1 fincan süt

09.00
1 kupa kahve-ofiste her zamanki gibi şekersiz ve sütsüz

12.00
1 kupa filtre kahve

Öğle yemeğimi saatim olmadığı için bugün biraz geç yemek zorunda kaldım. Evden yemek getirmemiştim. O nedenle Değirmen'den sipariş verdim.

Ataşehir Değirmen menüsü


14.40
1 kase sebze çorbası
Hünkar beğendi (tabağıma alırken formunu bozdum, malesef biraz yağlı ve o nedenle de lezzetli bir yemekti. Tamamını yedim. 10-12 parça kuşbaşı et vardı)
3 kaşık çoban salata (az yağlı, salatayı asla yağsız yiyemem ve diyetlerimde de yağsız yazmam)
Pirinç pilavı vardı onu hiç yemedim.

16.00
1 kupa kahve

Dünkü yemekleri yemeye devam edeceğim.


20.30
3 kaşık dolusu körili tavuk 
3 parça istiridye(kayın) mantarı
3 kaşık makarna üstüne 3 kaşık ev yoğurdum ve pul biber (ancak böyle birşeye benzedi tadı)

22.30
1 adet elma

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Bazı günlerim protein bazı günlerim sebze ağırlıklı oluyor. Ama bunun benim gibi sağlıklı ve düzenli beslenenler açısından hiç sakıncası yoktur. Vücut yedekli çalışır. Depolar her zaman doludur. Ama herhangi besin grubu açısından yetersiz besleniyorsanız uzun vadede  eksiklikler ortaya çıkabilir.
Ben özeleştiri yapacak olursam meyve konusunda biraz ihmalkarım. O da tatlı tadı sevmememden kaynaklanıyor. Sağolsun eşim hep hazırlar ben de hatırlamış olurum onun sayesinde. Tipik Türk erkeği gibi meyve önüne yıkanıp ayıklanıp gelsin istemediği için çok şanslıyım :) belki de o şanslı bana kalsa meyve yıkayıp getirmezdim heralde ;)

5 Aralık Pazartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com

5 yorum:

  1. vücutta protein deposu var mıdır?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,bende keyifle takip ediyorum bloğunuzu.Sormak istediğim birşey var.Çalışan bayan olarak haftaiçi yemek yapmak sorun benim için.Sizin de genelde pazar gününden yemeğinizi yaptığınızı görüyorum.Et ya da sebze yemeği için buzdolabında saklama süresi ne kadardır?Beklediğinde vitamin kaybı olur mu

    YanıtlaSil
  3. Evet ben de Pazar günü 2-3 çeşit yemek yaparak en azından hafta içi 3-4 günü kurtarmış oluyorum. Yemeği yapıp her seferinde sadece yiyeceğiniz kadarını ısıtırsanız fazla besin değeri kaybı olmaz. Ama yemek pişerken bile besin değeri kaybı olur. Sıcaklık, ışık ve oksijenle temas yemeğin daha çabuk bozulmasına neden olur. Yemeği dışarda bırakmazsanız çok iyi olur. Zeytinyağlı ve etsiz sebze yemekleri 3-4 gün, etli ve tavuklu yemekleri 2-3 gün saklayabilirsiniz. Hazırlama aşamasında hijyenik davranırsanız yemek daha geç bozulur. Yetişkinler için sorun olmaz ama bebek ve çocuk beslenmesinde daha taze besin tüketilmesi önemlidir. Buzdolabı sıcaklığını da kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
    Takibiniz ve ilginiz için teşekkür ederim...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tüm kas sistemimiz protein depomuzdur.

    YanıtlaSil
  5. kas kaybetmemiz metabolizmamı yavaşlatmaz mı ama diyette bu şekilde davranmamız uzun vadede kilo kontrolünü zorlaştırmaz mı? kas yapımı zor bir şey sonuçta?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...