300. GÜN

15 Aralık Perşembe

Bugün blogumun 300.günü :) çok mutluyum. Takip eden ve beni yazmaya motive eden herkese çok teşekkür ediyorum. Aslında bunu 365 günlük bir proje olarak düşünmüştüm ama o kadar güzel yorumlar alıyorum ki sanırım 1 yıl dolsa bile yazmayı bırakmayacağım. Hem bilgilerimi hem de yaşadıklarımı paylaşmak ve başkalarının hayatında güzel değişikliklere neden olmak çok hoş bir duygu. Sayenizde her geçen gün takipçi sayım artıyor. Başlangıçta 100-200 kişiyken şimdi günde 600-700 kişi blogumu okuyor. Ne mutlu bize! :)

Bu sabah kahvaltımı evde yapmadım. Acelem vardı, ama yine de sütümü içtim.

09.00
1 fincan süt


10.00
2 dilim Wasa
1 dilim kaşar peyniri
1 kupa kahve

Öğle yemeğimi yine Ataşehir Değirmen'den sipariş verdim.


14.00
1 kase ezogelin çorbası
7 kaşık taze fasulye
1 yuvarlak kepekli ekmek

17.30
1 adet elma

Bugün artık son kalan karnıbaharımı yiyeceğim. Bu hafta hep ev yemekleri yedim. Ne güzel :)


20.30
7  kaşık kıymalı karnıbahar yemeği
2 kaşık yoğurt
1 dilim Trabzon ekmeği (2 kare dilim ekmek büyüklüğünde)

Eşim halı saha maçından gelince patlamış mısır yapmamı istedi. Halbuki spor yapmışken dikkat etse ne güzel olurdu. Ama erkek mantığı işte çok yoruldum birşeyler yemem lazım ! :) Eee tabi koca bir tencere mısır petlatınca ben de yedim :(

22.00
2 kupa dolusu patlamış mısır

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi :
Evdeki yemekler bitti hayırlı olsun :) yarın akşam dışarda yememiz kesinleşti artık. Kaç gündür sebze ağırlıklı yiyorum yarın daha kalorili yemeyi hak ettim değil mi?

15 Aralık Perşembe

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com

4 yorum:

  1. wasa fibre sevmiyordunuz siz nereden esti ? :) bir de kaşarı ayrı olarak tabakta koyar mısınız direk porsiyon büyüklüğünü görelim . beyaz peyniri de aynı şekilde çünkü en çok bu peynir konusu sorun..

    YanıtlaSil
  2. Evet en lezzetsiz olanı fibre. Ama Wasa firması bir tanıtım paketi göndermiş. Onda da fibre vardı tabi ki. O bitene kadar yerim artık :)
    Çok yakında peynir ölçülerimi de yayınlayacağım ama kasdettiğim miktarlar standart 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir ve hazır dilimlenmiş kare dilim kaşar peynirleri kadardır. 1 dilim peynirden olarak kısaca böyle bahsediyorum
    Haklısınız peynir çok kalorili ve kaçan bir yiyecektir. Görünmeyen tehlikeli kalori ve kolesterol bombası...

    YanıtlaSil
  3. bence en güzeli fibre wasa bir tane de bana yollasa çok hoş olur. evde enaz 4 paket bulunduruyorum :) iki dilim ekmeğe sütaşınki gibi minicik dilimlenmiş kaşar çok tatsız olmuyor mu yada ben çok mu ufak anladım :S çünkü o kadarcık kaşarla tost bile olmazki..

    YanıtlaSil
  4. Bence de Fibre en lezzetli olanı..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...